Niemi nollasi Predatorsin, Barkoville voittomaali

Aleksander Barkov juhli voittomaalia Floridassa
Aleksander Barkov johdatti Florida Panthersin kotivoittoon Winnipeg Jetsistä. Antti Niemi puolestaan piti nollapelillään San Jose Sharksin pudotuspelihaaveita elossa.

Aleksander Barkov iski voittomaalin Panthersin kukistaessa vieraat Winnipegistä. Maalinteon aloitti ensimmäisessä erässä Panthersin nelosketjun soturi Derek MacKenzie, joka syöksyi näyttävästi Dave Bollandin syöttöön ja ohjasi kiekon maaliin. Toisen erän puolivälissä Jetsin Mark Scheifele ohitti Panthers-vahti Dan Ellisin terävällä rannelaukauksella.

Siirtorajalla Floridaan saapunut Jaromir Jagr saalisti kaksi syöttöpistettä, joista ensimmäinen tuli toisen erän lopussa Brad Boyesin ylivoimamaaliin. Tilanteessa Jetsin puolustaja Adam Pardy sohi kiekon tilanteessa omaan maaliin, mutta maali merkattiin tilanteessa lähinnä olleen Boyesin nimiin.

Floridassa nähtiin taannoin dramatiikkaa, kun joukkueen molemmat maalivahdit loukkaantuivat samassa ottelussa. Tuolloin maalivahtivalmentaja Rob Tallas puki jo varusteet päälleen, mutta sairaalasta takaisin hallille palannut Roberto Luongo palasi kuitenkin maalille.

Viime yön ottelussakin kotijoukkueen maalivahti koko kovia. Farmista nostettu Dan Ellis jäi jäähän makaamaan kolmannen erän alussa, kun Andrew Ladd törmäsi häneen vauhdilla. Ellis joutui keräilemään voimiaan pitkän tovin, mutta kykeni lopulta jatkamaan ottelua.

Drew Stafford toi Jetsin tasoihin kolmannen erän alkupuolella, mutta Aleksander Barkov iski voittomaaliksi jääneen 3-2 -maalin upealla rannelaukauksella ylänurkkaan. Syöttöpisteet maaliin kuittasivat Jagr, ja niin ikään kaksi syöttöpistettä itselleen ottelussa merkkauttanut Jonathan Huberdeau. Nick Bjugstad kaunisteli Jussi Jokisen esityöstä tyhjään maaliin loppulukemiksi 4-2.

Jetsin häviö tuli huonoon saumaan, sillä Los Angeles Kingsin kukistaessa Vancouver Canucksin nousi Kings Jetsin ohi viimeiselle pudotuspelipaikalle Läntisessä Konferenssissa.

Panthersia voitto ei auttanut Boston Bruinsin ottaessa kaksi pistettä Tampa Bay Lightningia vastaan. Panthers on Bruinsia kuusi pistettä jäljessä, kun molemmilla on vielä 15 ottelua jäljellä.

Niemen maalilla oli ruuhkaa.

Jatkoajan NHL-viikkokatsauksessa parjattu Antti Niemi näytti toimittajille pitkää nenää, ja pelasi toisen huippupelin peräkkäin. Niemi nollasi alavireisesti viime ajat pelanneen Nashville Predatorsin Sharksin viedessä pisteet maalein 2-0. Nollapeli oli Niemen uran 32.

Predators hallitsi tilanteita läpi koko ottelun. Niemi torjui 35 laukausta, kun Predatorsin maalilla torjunut Pekka Rinne selvisi 19 torjunnalla.

Sharks sai kiekon Rinteen selän taakse jo ensimmäisessä erässä, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Sharksin tsekkihyökkääjä Thomas Hertlin katsottiin estäneen Pekka Rinnettä tilanteessa. Tuomio otettiin San Josessa kriittisesti vastaan, sillä hidastus osoitti Predatorsin Mike Santorellin työntäneen Hertlin poikittaisella mailalla maalivahdinalueelle. Lisäksi Hertl löi tilanteessa kasvonsa maalin ylärimaan.

Hertl ei tästä hätkähtänyt, vaan vei ylivoimalla Sharksin 1-0 johtoon toisessa erässä. Hertl siirsi Justin Braunin siniviivalaukauksen jälkeen irtokiekon maalin edestä reppuun. KooKoosta tuttu Tommy Wingels kaunisteli numerot tyhjään maaliin Chris Tierneyn taisteltua kiekon keskialueelle. Tierneylle merkattiin kaksi syöttöpistettä ja Hertl summasi tehot 1+1.

Sharks on nyt voittanut nyt kaksi ottelua peräkkäin. Taisteluun on herännyt erityisesti joukkueen nuorempi kaarti. Viime ottelussa maalin iskenyt Matt Nieto oli taistelun ilmentymä, Nieto blokkasi mm. Shea Weberin kovan lämärin näyttävästi ensimmäisessä erässä.

BOSTON - TAMPA BAY 3-2rl

PITTSBURGH - EDMONTON 6-4

CAROLINA - DALLAS 3-5

MONTREAL - OTTAWA 2-5

DETROIT - COLUMBUS 1-3

FLORIDA - WINNIPEG 4-2

ST.LOUIS - PHILADELPHIA 1-0 rl.

COLORADO - NEW JERSEY 2-1 rl.