Pohjois-Korea sarjanousuun kevään avaus-MM-turnauksessa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Pohjois-Korea iski tämän maaliin kerran Turkkia enemmän.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Turkin Izmirissä pelattiin miesten MM-kevään avaus, kun III-divisioonan maajoukkueet kohtasivat. Fanaattinen kotiyleisö ei auttanut isäntämaata, vaan Pohjois-Korea nousi sarjaykköseksi ja IIB-divisioonaan vuodelle 2016.

Pohjois-Korea saavutti sarjanousunsa voittamalla kaikki ottelunsa turnauksessa. Nousu oli kuitenkin tiukassa, sillä sen onnistui kukistaa päätösottelussa Turkki vasta jatkoajan jälkeen numeroin 4-3. Isännät olivat niin ikään voittaneet muut vastustajansa ja sijoittuivat turnauksessa toiseksi.

Pronssia turnauksessa saavutti Luxemburg. Seuraavat sijat nappasivat Hongkong, Georgia ja Yhdistyneet Arabiemiirikunnat. Peränpitäjäksi jäi ensimmäistä virallista kertaa MM-turnaukseen osallistunut Bosnia ja Hertsegovina. Turnauksessa nähtiin myös suomalaisväriä, kun Arabiemiraattien valmennuksesta vastasi kaksikko Matti Fagerström-Juhani Ijäs.

MM-turnaukset jatkuvat maanantaina peräti kolmella tasolla. Kapkaupungissa pelataan IIB-tason turnausta, Reykjavik isännöi IIA-tasoa ja Eindhovenissa IB-tasolla, jossa sarjanousua ylemmäs hakee Jussi Tupamäen käskemä Viro.

» Lähetä palautetta toimitukselle