Riikola suuntaa Raumalle.

Saana Hakala

Riikola vahvistamaan Lukon takalinjoja - "Yksi sarjan parhaimpia puolustajia nyt ja tulevaisuudessa"

Rauman Lukko vahvistaa puolustustaan KalPassa vahvaa jälkeä tehneellä Juuso Riikolalla.

Juuso Riikola siirtyy Lukon riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. 24-vuotias puolustaja on ollut KalPan luottopuolustaja viime vuosina ja hän kuului kolmella edelliskaudella myös kuopiolaisjoukkueen kapteenistoon. 

Päättyneellä kaudella Riikola tehtaili runkosarjassa 59 ottelussa tehot 8+16. Pudotuspeleissä hänen pistepussinsa karttui kuudessa ottelussa yhdellä syöttöpisteellä. Tällä hetkellä Riikola on Suomen MM-leiriryhmän mukana.

− Kyseessä on maajoukkueeseen murtautunut, parhaassa iässä oleva pelaaja, jonka kehityskaari näyttää edelleen vahvasti ylöspäin. Hän on yksi sarjan parhaimpia puolustajia nyt ja tulevaisuudessa. Uskon, että hänen tavoitteensa on vakiinnuttaa paikkansa A-maajoukkueessa, ja toivottavasti pystymme auttamaan häntä siinä. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Juuson Lukon paitaan, iloitsi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

− Juuso on nuori pelaaja, mutta hän johtaa joukkuetta esimerkillä. Hän pystyy varmasti auttamaan joukkuekavereitaan paremmaksi omalla panoksellaan, jäällä ja jään ulkopuolella. Juusolla oli paljon muitakin vaihtoehtoja, mutta hän halusi tulla juuri Raumalle. Hän haluaa olla mukana tässä meidän tarinassamme ja Lukon tulevaisuuden menestyksessä.

Riikola on pelannut urallaan 314 Liiga-ottelua KalPan paidassa. Hän on Lukko-luotsi Virralle myös entuudestaan tuttu pelaaja, sillä Virta valmensi KalPaa kausina 2014-17. 

− Tunnen Pekan ja hän tuntee minut. Pekalla on ollut iso rooli minun kehityksessäni. Kyllä valmentajalla oli oma osansa kun valintaa tein, Riikola kertoi.

− Suuntaan positiivisin ja odottavaisin fiiliksin Raumalle. KalPassa sain pelata isossa roolissa ja sain paljon vastuuta. Tulin siihen tulokseen, että nyt on oikea aika hakea uusia haasteita ja valitsin Lukon. Menestyminen kiinnostaa ja Lukko tarjoaa siihen mielestäni hyvän mahdollisuuden.

Lue myös

Maajoukkuepuolustajaksi noussut Juuso Riikola suuntaa ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan

NHL | 18.5.2018 20:58
A-maajoukkueeseen kuluneen kauden aikana noussut Juuso Riikola teki NHL-sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. lue lisää

Pelaajauransa päättänyt Vehanen Lukon maalivahtivalmennukseen − "Tämä oli minulle luonnollinen vaihtoehto"

LIIGA | 16.5.2018 22:45
Pelaajauransa hiljattain päättänyt Petri Vehanen liittyy Lukon taustajoukkoihin maalivahtivalmennuksen pariin. lue lisää

NHL:ään tähtäävä Riikola pääsee mittauttamaan itsensä Kanadaa vastaan − "Ei välttämättä mitään muskelimiehiä"

MAAJOUKKUE | 12.5.2018 14:18
Juuso Riikola on saanut valmennukselta paljon kehuja MM-turnauksen edetessä. Jämäkkä puolustaja varoittaa, ettei Connor McDavidia saa päästää keskialueelta kiekon kanssa vauhtiin. Tämän illan vastustaja on 24-vuotiaalle hyvä koetinkivi edetessä kohti uran tavoitteita. lue lisää

Niemelä ei jatka Lukon riveissä

LIIGA | 12.5.2018 0:16
Hyökkääjä Joonas Niemelän ja Lukon tiet eroavat. lue lisää

Pitsiturnaus tulee taas! - Päivämäärä ja joukkueet selvillä

LIIGA | 11.5.2018 9:50
Legendaarinen turnaus pelataan nyt 25. kertaa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Juuso Riikola

AHL #50 L p
s. 1993 Joensuu
181CM / 82KG
SOPIMUS: 2019