Samuli Suhonen Pelicans-puolustukseen

LIIGA / Uutinen
Bluesin palkkalistoilla ollut Samuli Suhonen siirtyy Pelicansiin. Sopimus kattaa seuraavan kauden.

Puolustajakalustossa lähestulkoon runsaudenpulasta kärsinyt Blues on kaupannut Samuli Suhosen Lahteen. Suhonen on tehnyt kahdella liigakaudella puolustajalle kohtalaiset tehot 10+27, mutta Espoossa hänen roolinsa oli jäämässä vähäiseksi.

- Vähän alkoi näyttää siltä, että tosi hyviä miehiä on joka paikalle paljon, joten itselleni ei välttämättä olisi ollut kovin isoa roolia tarjolla. Sitten ilmeni mahdollisuus siirtoon. Asiat ovat edenneet hyvin nopeasti, mutta päätös oli helppo tehdä, Suhonen kommentoi tuoreeltaan.

Päävalmentaja Hannu Aravirran mukaan joukkueella ei ollut kiirettä hankkia uutta puolustajaa, mutta kun mahdollisuus ilmeni, Suhonen kelpasi hyvin. Aravirta painottaa, että Pelicans tarvitsi nimenomaan kiekollista ja liikkuvaa eikä isoa ja kankeaa puolustajaa.

- Jo reilu vuosi sitten KalPa-kauden jälkeen me olisimme halunneet Samulin, joten häneen oli nyt helppo palata. Hän tuo riittävästi kokemusta ja kiekollista taitoa puolustukseen. Erikoistilanteissa hän on vahvimmillaan, Aravirta analysoi.

Aravirran mukaan Suhosen hankinta ei tarkoita sitä, että nuoret Mikko Kousa ja Joonas Jalvanti sysättäisiin pysyvästi A-juniorijoukkueen leipiin.

- Me varmaankin pelaamme paljon kahdeksalla pakilla. Viime vuonna ajoimme Jani Forsströmin sisään ja hän on nyt valmis liigapuolustaja. Kousa ja Jalvanti saavat varmasti peliaikaa, mutta minkä verran, sen näytöt näyttävät.

27-vuotias Samuli Suhonen on KalPan kasvatti, joka käväisi kaudella 2000-01 Jokereiden organisaatiossa ja pelasi tuolloin yhteistyöseura Kiekko-Vantaan riveissä. Yhden kauden visiitin jälkeen hän palasi kasvattajaseuraansa ja edusti KalPaa kauteen 2005−06 asti, jolloin hän myös debytoi liigatulokkaana. Viime kaudeksi hän siirtyi Bluesiin, jossa hän teki runkosarjassa tehot 2+13 ja pudotuspeleissä 0+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle