Stan Bowman Chicagon GM:ksi

NHL / Uutinen
Chicago Blackhawks on siirtänyt Dale Tallonin pois seuran general managerin tehtävästä. Hänet korvaa legendaarisen Scotty Bowmanin poika Stan.

Stan Bowman nousee uuteen tehtäväänsä Blackhawksin organisaation sisältä. Hän on viime vuodet toiminut edeltäjänsä rinnalla apulais-GM:nä.

GM:n paikalta sivuun siirretty Dale Tallon toimi seuran GM:nä kaudesta 2005 lähtien. Hänen aikanaan Blackhawks pääsi tekemään varauksia hyvillä numeroilla, ja haaviin jäivät nimekkäimpinä pelaajina nykyinen kapteeni Jonathan Toews ja kesän 2007 ykkösvaraus Patrick Kane. Myös urheilullinen menestys koheni, ja päättyneellä kaudella Blackhawks eteni konferenssifinaaleihin saakka.

Tallon kuitenkin sai myös laajasti moitteita muutamista kalliista sopimuksista, etunenässä Brian Campbellin ja Cristobal Huet'n kontrahdeista. Tänä kesänä Blackhawks joutui vielä negatiiviseen valoon sopimussotkujen takia, kun seura ei lähettänyt uusia sopimustarjouksia vapaille agenteilleen sovittuun määräaikaan mennessä. Pelaajayhdistys NHLPA tutki asiaa, mutta sanktioita Blackhawksille ei tullut. Kaikki kyseessä olleet pelaajat allekirjoittivat jatkosopimukset seuran kanssa.

Tänä kesänä Tallon ehti tehdä myös yhden suurhankinnan, kun Marian Hossa allekirjoitti Blackhawksin kanssa peräti 12-vuotisen sopimuksen. Hossan palkkaamisen myötä pitkäaikainen Blackhawks-hyökkääjä Martin Havlat jätti seuran. Havlat vihjasi julkisesti olevansa pettynyt seurajohdolta saamaansa kohteluun.

Tallon ei jätä Blackhawksia kokonaan vaan jatkaa organisaatiossa nimikkeellä "senior advisor of hockey operations".

» Lähetä palautetta toimitukselle