Suomi solmi erillissopimuksen NHL-siirroista

LIIGA, NHL / Uutinen
Suomen jääkiekkoliitto ja SM-liiga ovat solmineet kolmivuotisen pelaajasiirtoja koskevan sopimuksen NHL:n kanssa. Asiasta kertoi Yleisradio.

Suomalaisseurat saavat seuraavien kolmen vuoden ajan korvauksia NHL:ään siirtyvistä pelaajista. Asia varmistui, kun jääkiekkoliitto ja SM-liiga solmivat NHL:n kanssa sopimuksen pelaajasiirtojen ehdoista.

Aiempi, kansainvälisen jääkiekkoliiton ja NHL:n välinen siirtosopimus raukesi keväällä 2008, kun sekä eurooppalaisseurat että NHL käyttivät oikeuttaan purkaa nelivuotiseksi aiottu sopimus ensimmäisen sopimusvuoden jälkeen. Tämän jälkeen seurat eivät ole saaneet NHL:ään siirtyneistä pelaajista kasvattajakorvausta.

Julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan pelaajakohtainen kasvattajaraha olisi 225 000 dollaria (noin 160 000 euroa). Siirtojen takaraja olisi sopimuksenalaisten pelaajien osalta 15.6., sopimuksettomien pelaajien osalta 15.7. ja samana kesänä varattujen pelaajien osalta 30.7. YLE:n mukaan sopimuksessa on sovittu paitsi kasvattajakorvauksista ja siirtojen päivämäärärajoista, myös pelaajien palaamisesta takaisin lähtöseuraansa, mikäli pelipaikkaa ei NHL:ssä järjesty.

» Lähetä palautetta toimitukselle