Toronto yhä vaikeuksissa kotonaan

Toronton epäonni kotona jatkui, vaikka valmentaja vaihtui. Philadephiassa jäädytettiin Mark Howen numero.

Uuden päävalmentajan Randy Carlylen johdolla ensimmäisen kotipelinsä pelannut Toronto Maple Leafs joutui taipumaan Bostonille 5–4. Leafs ei ole pystynyt voittamaan kotonaan kuukauteen, eikä valmentajan vaihdos tuonut tähän ainakaan heti lääkettä.

Bruinsin ykkösketju David Krejci, Tyler Seguin ja Milan Lucic tehtailivat ottelussa yhteensä neljä pistettä. Tämä ketju on nyt neljän yhdessä pelaamansa ottelun aikana tehoillut peräti 18 pisteen arvoisesti. Ottelun kakkostähdeksi valittu Jordan Caron pelasi ensimmäisen kolmen pisteen pelinsä.

Toronton Joffrey Lupul ja Colby Armstrong joutuivat jättämään leikin kesken toisessa erässä loukkaantumisten vuoksi. Lupulin ylävartalovamma oli seurausta Krejcin tarjoilemasta taklauksesta kulmassa ja vamma pitää Lupulin ulkona todennäköisesti ainakin seuraavasta pelistä. Armstrong puolestaan satutti nenänsä pudotettuaan hanskat Bruins–pakki Dennis Seidenbergin kanssa.

Bostonin ensimmäiset neljä osumaa syntyivät kaikki aivan Leafsin maalin tuntumasta, eikä Carlyle ollut tyytyväinen uuden joukkueensa puolustuspeliin.

– He eivät voi antaa jatkuvasti laadukkaita maalipaikkoja. Nämä ovat asioita, jotka meidän täytyy korjata joukkueena, Carlyle sanoi.

– Se kaikki on osa prosessia täälllä tämän joukkueen kanssa. Me saimme tarpeeksi maaleja voittaaksemme pelin. Se on puolustuspää, jota täytyy parantaa, Carlyle jatkoi.

Bostonin maalintekijöinä toimvat kaksi maalia mieheen tehtailleet Jordan Caron ja Tyler Seguin, sekä yhden osuman saanut Chris Kelly. Torontolla Bruinsin verkkoa pääsivät heiluttamaan Carl Gunnarsson, John-Michael Liles, Phil Kessel ja Mihail Grabovski.

Randy Carlyle ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen.

New Jersey ja Tampa Bay voittoihin

New Jersey Devils kaatoi kotiottelussaan liigan kärjessä majailevan NY Rangersin lukemin 4–1. Pelistä ei puuttunut tunnetta ja ensimmäisessä erässä hanskat putosivat kahdesti. Devils lähti otteluun vahvasti heti pelin ensimmäisen minuutin aikana illan tähdeksi nousseen Ilja Kovaltšukin osumalla.

– Hän oli erinomainen ensimmäisestä maalista ensimmäisessä vaihdossa aivan pelin loppuun saakka, valmentaja Peter DeBoer kehui Kovaltšukin peliesitystä.

Ottawa Senators haki 7–3–vierasvoiton Tampa Baysta ja katkaisi samalla Tampan neljän ottelun voittoputken. Yhtenä Ottawan voiton puuhamiehenä hääri kolmannessa erässä hattutempun laukonut Milan Michalek. Michalekin maaleista kaksi syntyi tyhjään verkkoon.

Philadelphia Flyersin ja Detroit Red Wingsin välinen ottelu aloitettiin tunnelmallisissa merkeissä, kun Flyers jäädytti entisen puolustajansa Mark Howen numeron 2. Howe pelasi urastaan kymmenen vuotta Flyersin riveissä. Philadelphia vei juhlaottelun nimiinsä 3–2 Ilja Bryzgalovin 37 torjunnan turvin. Valtteri Filppulalle merkittiin tässä ottelussa syöttöpiste Henrik Zetterbergin osumaan.

St Louis Blues nousi keskisen divisioonan johtoon 5–1–voitollaan Chicagosta. Bluesin voiton puuhamiehenä toimi kaksi maalia laukonut Andy McDonald.