World Cup vahvistettiin ensi vuodelle

NHL, MAAJOUKKUE / Uutinen
Anze Kopitar ja slovakialaiset kuuluvat World Cupissa samaan joukkueeseen.
Kuva © Getty Images
Jääkiekon World Cup pelataan ensi vuoden syksyllä. Mukana ovat kuuden suuren kiekkomaan lisäksi paljon keskustelua herättäneet yhdistelmäjoukkue sekä nuorten pohjoisamerikkalaisten ryhmä.

World Cup pelataan Torontossa syyskuun 17. päivän ja lokakuun ensimmäisen päivän välisenä aikana. Kuusi maata osallistuu turnaukseen normaaleilla maajoukkueilla: Kanada, USA, Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Tšekki. Lisäksi mukana on muista eurooppalaisista koottu yhdistelmäjoukkue sekä alle 24-vuotiaista pohjoisamerikkalaisista koottu ryhmä.

− Uskon, että tästä tulee kilpailukykyisin tämän tason turnaus koskaan, NHL:n pelaajayhdistyksen johtaja Donald Fehr arvioi.

World Cupin paluun on arvioitu merkitsevän lopettavan NHL-pelaajien osallistumisen olympialaisiin. NHL:n varakomissaari Bill Daly ei kuitenkaan tyrmää olympiaedustusta:

− Kansainvälisessä olympiakomiteassa on puheenjohtaja vaihtunut, eikä Etelä-Korea ole vielä ilmoittanut, mitä he turnaukselta haluavat. Sotšin turnauksesta aiheutui paljon menoja, joten meidän täytyy odottaa.

Kahdeksan joukkuetta nimeävät turnaukseen 23 pelaajaa, joista kolme on maalivahteja. NHL ja pelaajayhdistys nimeävät yhdessä johtoportaat nuorten tähtien sekä Euroopan yhdistelmäjoukkueelle. Nuoriin tähtiin kelpaavia pelaajia ei voida valita varsinaisiin Kanadan ja USA:n joukkueisiin.

Turnauksessa on kaksi neljän joukkueen lohkoa, joista kaksi parasta etenee ristikkäin pelattaviin välieriin. Mestaruus ratkaistaan paras kolmesta -järjestelmällä. World Cup pelataan NHL-säännöillä ja oikeutta jakavat yksinomaan NHL-tuomarit.

Turnauksen tulot jaetaan tasan NHL:n sekä pelaajayhdistyksen kesken.

 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle