Joukkueeseen odotetaan vielä muutamaa kovaa pelimiestä NHL:stä. Joukkueeseen tervetulleita miehiä olisivat Toronto Maple Leafsin kolmikko Jonas Höglund, Mikael Renberg sekä Mats Sundin, joista varsinkin kahta viimeksi mainittua kaivattaisiin kokoonpanoon sekä Colorado Avalanchen Peter Forsberg. Varsinkin Sundinin ja Forsbergin saaminen joukkueeseen olisi sellainen ilouutinen, että kolmen kruunun pojat hyppäisivät kertaheitolla kenties jopa ykkössuosikiksi.
Kestääkö Salo?
Päävastuun hoitaa Edmonton Oilersien ykkösmaalivahti Tommy Salo, joka vapautui maajoukkueen käyttöön sunnuntaina, Oilersin hävittyä Dallasille playoffsien ensimmäisellä kierroksella. Salo esittää joka ottelussa tasaisia ja varmoja otteita. Tosin uralle mahtuu myös yksi suuren luokan kömmähdys. Salo pelasi kaudella 65 ottelua, joista noin puolet oli voitto-otteluita. Päästettyjä maaleja per ottelu oli n. kolme.
Kakkosmaalivahdin urakan hoitaa Mikael Tellqvist. Hän pelasi hyvän ja ehjän kauden Toronto Maple Leafsien farmijoukkueen ykkösmaalivahtina, torjuntaprosentti oli 91%. Edellisen kerran Mikael pelasi Tre Kronor -paidassa Salt Lake Cityn olympiajoukkueessa.
Kolmannen veräjänvartijan hommaa hoitaa Henrik Lundqvist. Hän pelasi kuluvan kauden Ruotsin mestaruuden voittaneessa Västra Frölundan ykkösmaalivahtina, torjuntaprosentti oli lähes 95%.
Kapea pakisto Norströmin varassa
Ruotsin NHL-pakeista pois jäävät Detroitin Niklas Lidström sekä Philadephia Flyersien Kim Johnson. Kumpikin kertoo poisjääntinsä syyksi perhesyyt, miesten perheisiin odotetaan perheenlisäyksiä lähitulevaisuudessa. Epävarmaksi tulijaksi on laskettava New York Islandersin Kenny Jönsson, hänellä on polvivamma. Hänen saapumisensa riippuu siitä, antaako työnantaja luvan osallistua maajoukkuepeleihin.
Puolustuksen todelliseksi liideriksi nousee Los Angeles Kingsin Mattias Norström. Mattias tunnetaan kovasta taklauspelistään. Pisteitä ei tällä kaudella juuri kertynyt, tosin jäähyaitiossakaan mies ei viihtynyt. Dick Tärnström on todellinen kiekollinen pakki. Hän pyöritti kuluneella kaudella Mario Lemiuxin kanssa Pittsburgh Penguinsien ylivoimaa, syöttöpisteitä kertyi 34. Jokereissakin pelannut Daniel Tjärnqvist on luettava joukkueen peruspakiksi ja pelannee kolmannessa pakkiparissa. Kausi Atlanta Thrashersissa toi miehelle 15 tehopistettä sekä 26 jäähyminuuttia.
Zetterbergin tähdittämä hyökkäyskalusto
Maajoukkuekutsusta ovat kieltäytyneet Ottawa Senatorsin Daniel Alfredsson, hänen kieltäytymisen syy on sama kuin pakkikaksikonkin eli perheenlisäys - joskin Ottawan hyökkääjä ei muutenkaan kisoihin pääsisi Senatorsin yhä jatkaessa pelejään. Detroit Red Wingsien hyökkääjä Tomas Holmström ilmoitti poisjääntinsä syyksi sen, että Wingsien tippuminen playoffsien toiselta kierrokselta oli niin kova takaisku henkisesti, ettei hän pysty pelaamaan maajoukkueessa.
Hyökkäyksen todellinen tähti on Detroitin vasen laitapelaaja Henrik Zetterberg. Hän voitti joukkueen sisäisen +/- -tilaston päättyneellä kaudella +40 saldollaan. Zetterberg on erittäin lupaava pelaaja, joka saavutti Ruotsissa kaiken. Hän on todellinen playmaker joukkueessaan. Boston Bruinsin pienikokoinen Per-Johan Axelsson tunnetaan kovaksi duunariksi ja kulmissa kaivajaksi. Miehen saapumisen voi vielä estää työnantaja, jolta Axelssonin on saatava lupa.
Färjestadin kokenut Jorgen Jönsson jatkaa uraansa maajoukkueessa hyvin menneen kauden jälkeen. Kisakomennus on miehelle jo seitsemäs. Jönssonilta löytyy myös kokemusta NHL:stä, jossa mies on käynyt kokeilemassa pariinkiin otteeseen. Pelit ovat rapakon takana sujuneet hyvin, mutta mies ei itse viihdy siellä. Nimeltä hyökkääjistä voisi vielä mainita Florida Panthersin Marcus Nilsonin, joka tunnetaan rymistelystään. Pittsburghin Mathias Johanssonia voitanee kutsua perusvarmaksi kolmoskentän sentteriksi. TPS:n hyökkääjä Mikael Holmqvist on mukana maajoukkuetehtävissä nyt ensimmäistä kertaa sitten juniorivuosien. Kutsua joukkueeseen voidaan pitää hienoisena yllätyksenä.
Puuttuvat NHL-tähdet
Useassa ruotsalaislehdessä on tämän päivän aikana ihmetelty muutamien NHL-pelaajien puuttumista kokoonpanosta tai oikeammin sitä, että päävalmentaja Nilsson ei ole ottanut edes yhteyttä heihin. 22. huhtikuuta julkaistussa Aftonbladetissa oli Washington Capitalsin keskushyökkääjä Michael Nylanderin sekä Montreal Canadiensin laitahyökkääjä Niklas Sundströmin mietteitä asiasta.
Nylander kertoo ettei päävalmentaja Nilsson ole ollut häneen minkäänlaisessa kontaktissa maajoukkueasioiden suhteen. Nylander ei ole kertaakaan kieltäytynyt kutsusta, mikäli sellainen on tullut. Kutsun puuttumisesta Nylander ei oikein voi sanoa juuta eikä jaata, sillä hän ei ole keskustellut päävalmentajan kanssa. Hän mielellään jatkaisi kautta MM-kisoissa, sillä hän todellakin oli valmistautunut siihen, että Capitals jatkaisi pelejään playoffsien toiselle kierrokselle.
Niklas Sundström kertoo omassa haastattelussaan samantapaisia asioita kuin Nylanderkin. Sundström jatkaisi kautta todella mielellään maajoukkueessa ja omien sanojensa mukaan hänelle on ollut aina kunnia-asia pelata Tre Kronor-paidassa. Valmentaja Nilsson kommentoi samassa haastattelussa Sundströmin pois jättämistä sillä, että joukkueeseen oli tarjolla parempia pelaajia kuin Niklas. Sundström on kokenut arvokisakävijä ja hänellä on takanaan 629 NHL-ottelua. Sundström on ollut ylivoimapelin pyörittäjä useissa arvoturnauksissa.
Hardy Nilssonin valmentama joukkue kohtaa Turussa pelattavassa alkusarjassa Latvian, Valko-Venäjän sekä Kanadan. Lohko C muodostunee varsin tasaiseksi. NHL-pelaajia vilisevä Kanada vienee lohkon helpohkosti, mutta muiden maiden osalta lopputulos voi muodostua ihan millaiseksi vain. Latvian maajoukkue on aina yllätysvalmis ja Valko-Venäjästä Ruotsilla on huonot muistot SLC2002 kisoista. Jatkosarjassa Ruotsi saa vastaansa B-lohkon joukkueet USA:n, Venäjän ja Sveitsin. Tre Kronorin kannattajia saapunee runsasjoukkoisesti Turkuun laivalla kannustamaan omiansa.