Aaltonen vauhdilla sisään pikkuleijoniin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nico Aaltonen sai yllätyskomennuksen nuorten MM-kisoihin, kun kävi ilmi, ettei Kai Kantola ole edustuskelpoinen. Hyvinkääläislähtöinen Aaltonen pääsi mukaan Suomen toiseen alkusarjan otteluun, joka sujui niin hyökkääjältä itseltään kuin joukkueeltakin hyvin.

Nico Aaltonen on ollut kauden aikana maajoukkueen matkassa neljässä Mestis-pelissä ja yhdessä harjoitusturnauksessa. Viimeistelyleirit jäivät molemmat Lukko-hyökkääjältä väliin, sillä hän mahtui listoille vain varapelaajaksi.

Kun Kai Kantolan edustuskelvottomuus tuli selville päivää ennen MM-turnauksen alkua, piti Suomen valmennusjohdon korvata hänet nopeasti. Valinta osui Aaltoseen, päävalmentaja Jarmo Tolvasen mukaan roolitussyistä.

- Aaltonen on hyvin luisteleva ja suoraviivainen hyökkääjä aivan kuten Kantolakin, Tolvanen perustelee.

Valko-Venäjä-otteluun Aaltonen ei ehtinyt, mutta Tshekkiä vastaan laituri pääsi tositoimiin. Hän otti Vili Sopasen paikan Suomen kolmosketjun laidasta.

- Yllättävän helppoa oli tulla joukkueeseen mukaan. Ei ole mitään paineita, Aaltonen kuvailee tunnelmiaan.

Ketjukavereista Jonas Enlund on Aaltoselle tutumpi, sillä kaksikko pelasi HIFK:ssa samaan aikaan. Yhteinen sävel löytyi nopeasti myös Sami Sandellin kanssa.

- Yritämme pelata yksinkertaisesti, äkkiä siihen pääsee sisään.

Torstain peli oli Aaltoselle ensimmäinen sitten joulukuun alkupuolen. Lomailu tuntui pelin jälkeen jaloissa, mutta itse pelissä ongelmia ei ollut.

- Tässä on joulua vietetty aika rauhallisesti. Parannettavaa jäi vielä paljon, mutta yllättävän hyvin meni, Aaltonen toteaa silmät loistaen.

- Meillä oli hyvä tempo koko ajan, silloin on helppo voittaa. Tämä oli kuitenkin vasta yksi voitto turnauksessa.

Suomen ja Aaltosen urakka jatkuu lauantaina. Tuolloin vastaan luistelee Sveitsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle