Maalarit tähtikisan kärjessä

MESTIS / Artikkeli
Maalitykit Mikko Liukkonen, Teemu Somppi ja Aapo Lampinen taistelivat tiukasti KooKoon tähtikisan kärkisijasta. Tähtiä jaettiin kuitenkin monelle muullekin.



 
JA-tähdet syksy 2005
YHT K V
 
Mikko Liukkonen
23 9 14
 
Teemu Somppi
17 6 11
 
Aapo Lampinen
17 6 11
 
Esa-Tapio Palmu
15 8 7
 
Tatu Kattelus
10 4 6
 
Jari Raattama
8 6 2
 
Jani Keskinen
8 5 3
 
Kimmo Haapa-aro
7 7 0
 
Carl Grahn
7 1 6
 
Reino Soijärvi
6 4 2
 
Jussi Halme
5 2 3
 
Valtteri Skyttä
5 1 4
 
J-P Holopainen
5 0 5
 
Petr Machacek
4 4 0
 
Jukka Korhonen
3 3 0
 
Jari Keltanen
3 2 1
 
Teemu Timoskainen
3 0 3
 
Mikko Tarkiainen
2 2 0
 
Timo Nurmberg
2 1 1
 
Tuomas Gärdström
2 0 2
 
Martin Toms
2 0 2
 
Ilkka Saarela
1 1 0
 
Rory Dynan
1 0 1

Jatkoaika jakoi tuttuun tapaan kaikissa syksyn runkosarjaottelussa tähtiä joukkueiden parhaille pelaajille. KooKoolta kunniaa sai 26 ottelussa kaikkiaan 23 eri pelaajaa.

Yli 60 prosenttia tähdistä meni hyökkääjille, joita oli yhteensä puolet palkituista. Molempien maalivahtien (14%) lisäksi tähdistöön ehti syksyn mittaan myös kahdeksan kouvolalaispuolustajaa, joiden yhteissaalis oli vajaa neljännes kaikista tähdistä.

Syksyn tähtipörssin ykkösnimeksi kiilasi itsensä pistekunkku Mikko Liukkonen, jonka loppukiri oli melkoinen. 19 ensimmäisestä pelistä vain kahdeksan tähteä saalistanut Luigi nimittäin kahmi peräti viisitoista sakarallista seitsemästä joulutaukoa edeltäneestä ottelusta.

Liukkosen lähimmät haastajat, Teemu Somppi, Aapo Lampinen ja Esa-Tapio Palmu, puolestaan keräsivät mainintoja hivenen tasaisemmin – vaikkakin loka-marraskuu oli heillekin vähätähtisempää aikaa.

Liukkonen oli luonnollisesti ykkösnimi vierastähtien määrässä, viettihän KooKoo juuri joulukuun tien päällä. Kärkinimistä Somppi ja Lampinen ovat kuitenkin keränneet suhteessa eniten tähtiä juuri vieraskaukaloista. Kimmo Haapa-aro on puolestaan kerännyt kaikki tuikkivansa kotiotteluista.

Useimmiten tähdistöön KooKoo-pelaajista valittiin syksyn aikana Lampinen, joka nähtiin parhaimmistossa yksitoista kertaa. Liukkoselle tähtipelejä kertyi kymmenen, Sompille, Palmulle ja Tatu Kattelukselle puolestaan kuusi.

Kolmen tähden arvoiseksi, eli siis ottelun parhaaksi KooKoo-pelaajaksi, valittiin yhteensä kolmetoista eri pelaajaa. Heistä Liukkonen ja Somppi keräsivät tittelin peräti viidesti ja Palmu neljä kertaa. Jani Keskinen ja Carl Grahn valittiin parhaimmiksi kahdessa otteluissa ja loput kertaalleen. Tähtikisan kärkinimiin kuuluva Lampinen ei yllättäen saanut kertaakaan täyttä pottia.

» Lähetä palautetta toimitukselle