Syksyn pelaajaliikennettä

MESTIS / Artikkeli
Alkuperäissuunnitelman mukaan KooKoon ei pitänyt tällä kaudella turvautua lainapelureihin. Vaikka aivan suunnitelmissa ei pysyttykään, jäi syyspuoliskon trafiikki melko vähäiseksi.

Mestiksessä on nähty runsaasti liigalainoja tälläkin kaudella. KooKoossa heistä on tosin pelannut vain kaksi, Tapparan Jussi Halme ja Ilpo Salmivirta. Lokakuun alussa porkkanapöksyistä oranssinuttuihin vaihtanut tamperelaiskaksikko viihtyi Kouvolassa puolentoista kuukauden ajan.


Halme        
KooKoo 10. 2+9=11 +5 12
Tappara 10. 0+0=0 +2 2

Etenkin Jukka-Pekka Holopaisen pakkiparina ykköskentässä luutinut Halme osoittautui oivaksi vahvistukseksi. Neljä edelliskautta Denverin yliopistossa päntännyt ja kiekkoa lätkinyt puolustaja oli kentällä suhteellisen huomaamaton, mutta täytti tehtävänsä erinomaisesti – kuten tilastotkin paljastavat.

Tapparassa Halme oli päässyt alkukauden aikana pelaamaan vain muutaman vaihdon, joten KooKoossa pelivire parani ottelu ottelulta. Myös laitahyökkääjä Ilpo Salmivirta oli jäänyt kauden alkaessa Tapparan pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle, mutta maalasi Halmeen tavoin heti ensimmäisessä KooKoo-ottelussaan.


Salmivirta        
KooKoo 7. 1+3=4 +2 6
Tappara 9. 0+0=0 0 0

Salmivirran rooli ei vakiintunut täysin KooKoossakaan, vaan voimakas laituri seilasi eri ketjujen välillä. Lainapesti jäi myös jokseenkin rikkonaiseksi, sillä Jukurit-matsin taklaustilanteessa syntynyt nilkkavamma piti miehen ensin sivussa muutamasta pelistä. Heti kaukaloon palattua kohtalona oli kova tälli päähän Vantaalla ja peli jäi kesken.

Sekä Halmeelle että Salmivirralle olisi löytynyt käyttöä Kouvolassa pidemmäksikin aikaa, etenkin kun loukkaantumiset ja sairastelut harvensivat miehistöä jonkun verran. Tilanne oli kuitenkin sama, jos ei jopa pahempi Tampereella. Emäseura kutsui Halmeen riveihinsä marraskuun loppupuolella ja joutui merkkaamaan miehen kokoonpanoon laitahyökkääjänä. Salmivirta oli tuolloin vielä toipilaana, pelasi sitten vielä yhden ottelun KooKoossa ja palasi Tampereelle joulukuun alussa.

Molempien peliaika Tapparassa on kuitenkin ollut todella vähissä paluunkin jälkeen, joten kaksikko saatetaan hyvinkin nähdä kevätpuoliskonkin aikana tahkoamassa Mestistä.


Haapalainen      
KooKoo 1. 0+0=0 +1 0
Ketterä 16. 2+3=5   12

Peliaikaa Suomi-sarjasta

Jos lainamiehiä ei hirveästi tänä syksynä ole KooKoossa käynytkään, oli seura poikkeuksellisen aktiivisena toiseen suuntaan tapahtuvien siirtojen suhteen. Peliaikaa Suomi-sarjasta on nimittäin hakenut jo viisi kouvolalaiskiekkoilijaa, syynä joukkueen melkoisen laaja pelaajarinkikin.

Pisimpään Suomi-sarjassa on viihtynyt puolustaja Jani Haapalainen. Noin sataviisikymmentä Mestis-ottelua urallaan pelannut KooKoo-kasvatti putosi kauden avauksen jälkeen kokoonpanon ulkopuolelle ja lainattiin Imatralle. Ketterässä peruspakki on noussut joukkueensa avainpelaajiksi.


Lustberg        
KooKoo 13. 0+0=0 -1 2
KooKoo-A 9. 4+8=12   20
Ketterä 4. 0+3=3   2

Harvemmin maalinteossa onnistunut Haapalainen kunnostautui jopa sarjaporrasta alempana jopa sillä saralla. Lainapestistä oli sovittu jouluun asti, mutta mikäli Kouvolassa ei ole pakkipulaa, voi Haapalainen jatkaa kevätpuoliskonkin Ketterässä.


A.Silvennoinen      
KooKoo 13. 0+0=0 0 0
Titaanit 2. 0+0=0   0
         
H.Silvennoinen      
KooKoo 12. 0+0=0 0 0
Titaanit 2. 0+0=0   4
         
Miettinen        
KooKoo 11. 0+0=0 -1 8
Titaanit 4. 1+3=4   8

Syksynsä lähinnä edustuksen vaihtopenkillä ja A-nuorissa kuluttanut Jesse Lustberg käväisi hänkin pelaamassa Ketterässä muutaman ottelun ennen marraskuun maaottelutaukoa. Lustberg kuuluu KooKoo-junioreiden avainpelaajiin.

Hyökkääjistä Antti ja Heikki Silvennoinen sekä Jami Miettinen ovat puolestaan pelanneet Suomi-sarjaa Kotkassa. Viime kaudella KOO-VEE:ssa kiekkoilleet Silvennoisen kaksoisveljekset eivät onnistuneet syksyn aikana murtautumaan kovinkaan suureen rooliin KooKoossa, eikä tehopisteitä kertynyt lyhyen lainapestinkään aikana.

Niinikään Suomi-sarjasta, SaPKosta, Kouvolaan siirtynyt keskushyökkääjä Jami Miettinen kuului alkukaudesta KooKoon vakiomiehistöön, mutta jäi hänkin pieneen rooliin. Miettinen antoikin joulukuussa näyttöjä Titaaneille loppukautta ajatellen.


Toms        
KooKoo 7. 1+0=1 -3 6
HC Prostejov 22. 1+2=3   59
         
Dynan        
KooKoo 4. 1+0=1 0 2
Virserum 6. 12+0=12  

Tsekki jäi, jenkki ei

Kokeella KooKoossa oli joulukuussa kaksi ulkomaalaispelaajaa, tsekkipakki Martin Toms sekä jenkkihyökkääjä Rory Dynan. Molemmat maalasivat ylivoimalla heti debyyteissään, Toms KooKoon ainokaisen Kajaanissa ja Dynan Mikkelissä Mikko Liukkosen esityöstä.


Gärdström        
KooKoo 22. 0+3=3 -2 18
Suomi U20 5. 0+1=1 -1 4
maaottelut 7. 1+1=2    
KooKoo-A 5. 1+0=1   0

Kovaotteinen Toms onnistui vakuuttamaan seurajohdon koepestinsä aikana ja pitää seuraa jo ennen kauden alkua testin jälkeen sopimuksen saaneelle maanmiehelleen Petr Machacekille. Ruotsin alasarjoissa viime kaudet kiekkoillut Dynan ei sen sijaan pystynyt antamaan riittäviä näyttöjä, vaikka saikin pelata ensimmäiset pelinsä ykköskentässä.


Lampinen        
KooKoo 21. 7+4=11 -4 26
Suomi U20 1. 0+0=0 +1 0
KooKoo-A 6. 1+2=3   2
         
Skyttä        
KooKoo 25. 2+4=6 -3 8
Suomi U20 1. 0+0=0 +1 0
KooKoo-A 6. 0+1=1   0

Ulkomaalaispelaajien kokeilut söivät joidenkin mielestä omien nuorten peliaikaa, mutta vastuuta on riittänyt junnuillekin. Ahkerimmin syksyn aikana urakoi Tuomas Gärdström, joka kuului niin KooKoon kuin nuorisomaajoukkueenkin Mestis-vakiokalustoon. Puolustaja pelasi maajoukkueen mukana turnaukset Lake Placidissa ja Venäjällä. Myös Aapo Lampinen ja Valtteri Skyttä pääsivät näyttämään taitojaan pikkuleijonien Mestis-kiertueella.


Korhonen        
KooKoo 23. 1+2=3 -1 10
KooKoo-A 6. 1+0=1   14
         
Koskelainen      
KooKoo 15. 0+2=2 -4 6
KooKoo-A 8. 1+3=4   14

KooKoon nuorisokaarti on noussut sikäli suureen rooliin edustusjoukkueessa, ettei Lustbergia ja Eemeli Koskelaista lukuun ottamatta A-junioreissa ole juurikaan vahvistuksia nähty. Jokunen junnupeli Lampisen, Skytän, Gärdströmin ja Jukka Korhosen tilastoistakin löytyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle