Monella luvulla ilmaistuna viides

MESTIS / Artikkeli
Runkosarjan osalta Mestis pelattiin tällä kaudella perinteisellä tyylillä, eli jokainen joukkue kohdattiin neljästi. Pelimääräksi kertyi kuitenkin 45 ottelua, kun nuorten maajoukkuekin kiersi kaikki paikkakunnat läpi. Viisi oli kaikin puolin kova luku KooKoon kaudessa.

KooKoo sijoittui runkosarjassa viidenneksi 59 pisteellään. Hokki – ja samalla kotietuun oikeuttava neljäs sija – jäi kahden voiton, eli neljän pisteen päähän. Toisaalta taas vahva kevätpuolisko repi selvän eron alaspäin. Kuudenneksi sijoittunut Jokipojat jäi KooKoosta peräti yhdeksän pisteen päähän.

Pudotuspeleihin selviytyi tällä kaudella 37 pisteellä – mutta runsaasti kritiikkiä osakseen saaneen playout-systeemin vuoksi karsintoja ei olisi teoriassa voinut välttää edes kaikki runkosarjan ottelut voittamalla. Niinpä KooKookin joutui vielä pudotuspelipettymyksensä jälkeen mittelemään sarjajumbo FPS:n kanssa, vaikka forssalaiset olivatkin keränneet sarjasta hädin tuskin kolmanneksen suuruisen pistepotin KooKooseen verrattuna.

KooKoon maaliero (+43) oli sarjan viidenneksi paras. Tehdyissä osumissa (174) KooKoo oli neljäntenä, vain yhden maalin Hokkia perässä ja kolme maalia TuTon edellä. Omiin TuTo sen sijaan päästi kaikkein vähiten maaleja, joten 131 kertaa antautunut KooKoo oli tässä sarakkeessa viides.

Voitettuja otteluita kouvolalaisille kertyi 25, eli viidenneksi eniten. Eroa kärkeen oli kuitenkin selvästi, sillä esimerkiksi runkosarjavoittaja Sport otti täyden potin 32 kertaa. Suurin ero pisteissä muodostuikin tasapelistä, joita oranssipaidat tahkosivat peräti kahdeksan. Lisäksi kaksi ottelua ratkesi vasta jatkoajalla. Toiseksi eniten tasapelejä urakoi runkosarjan aikana Salamat, viisi kappaletta.

Tappioiden lukumäärässä (11) KooKoo jakoi neljännen sijan Hokin kanssa. Parhaat, eli Sport ja TuTo, antautuivat vain kahdesti useammin. Jos jatkoaikatappiot, joita niin KooKoolle kuin Hokillekin kertyi yksi, otetaan huomioon, jäi taakse myös Jukurit (10+3), jonka lukuja kouvolalaisetkin pääsivät pitkästä aikaa rumentelemaan.

Kotona KooKoo ei yltänyt aivan edelliskauden lukemiinsa, sillä 32 pistettä 23 ottelusta olivat vasta sarjan kuudenneksi parhaat, kun myös Jokipojat kahmi enemmän pisteitä kotiluolassaan. Maaleja Kouvolassa kuitenkin nähtiin: tehtyjä (103) jopa toiseksi eniten koko sarjassa ja päästettyjäkin sarjan keskivertotahdilla (68). Voittoja kotona irtosi kolmetoista, tasapelejä kolme ja tappioita kuusi, joista TuTolle tosin vasta jatkoajalla.

Vierassaldo KooKoolla oli neljänneksi paras: 27 pistettä 22 ottelusta. Edelle ennättivät vain Sport, Jukurit ja Hokki. KooKoo voitti tasan puolet vieraspeleistään, pelasi tasan viidesti ja hävisi kuusi kertaa. Maaliero (71-63) matkapeleistä oli niukasti plussalla.

Edelliskaudesta KooKoo paransikin liki kaikilla osa-alueilla, vaikka sijoitus samaksi jäikin. Pistesaldo kasvoi yhdeksällä ja tehtyjen maalien määrä peräti 32:lla. Omiin kiekko lipsahti kaksi kertaa edellisvuotta useammin.

Erikoistilannepelaamisen osalta KooKoo ei kuulunut sarjan kärkikastiin, vaikka petrasikin kummassakin tilastossa kauden edetessä. Ylivoimaa-aikaa kertyi todella paljon, TuTon jälkeen toiseksi eniten koko sarjassa, mutta reppu heilui vasta seitsemänneksi tehokkaimmin. KooKoo tarvitsi jokaista ylivoimamaaliaan kohden keskimäärin 10 minuuttia ja 28 sekuntia pakkopeliaikaa. Kärkinimi Sport pussitti seitsemän minuutin tahdilla.

Myös alivoimalla – jota riitti yllättävän paljon, olihan KooKoo sarjan neljänneksi rangaistuin joukkue yli tuhannella jäähyminuutillaan – KooKoo oli tehokkuudessa mitattuna vasta seitsemänneksi paras joukkue. Keskimäärin kymmenen minuuttia ja kaksi sekuntia aitiossa ja omissa soi. Yhteensä KooKoo päästi 58 osumaa vajaalla pelatessaan ja rokotti vastaavasti vastustajan rikkeistä 66 kertaa. Alivoimamaaleja KooKoo teki kahdeksan.

Runkosarjan lukemia



Suurin kotivoitto:

8-1 (KOO-VEE 2.11.)

Suurin vierasvoitto:

2-6 (Salamat 11.1.) ja 0-4 (FPS 30.12.)

Suurin kotitappio:

2-6 (Jokipojat 24.10.) ja 0-4 (Jukurit 14.11.)

Suurin vierastappio:

7-0 (TuTo 9.12.)

Pisin voitettujen otteluiden sarja:

5 ottelua (1.-10.2.)

Pisin tappiottomien otteluiden sarja:

9 ottelua (13.12.-8.1.)

Pisin pisteettömien otteluiden sarja:

3 ottelua (12.-20.10.)

Pisin voittamattomien otteluiden sarja:

3 ottelua (23.-28.9., 12.-20.10. ja 18.-25.1.)

Eniten maaleja:

Mikko Liukkonen (18)

Eniten ylivoimamaaleja:

Mikko Liukkonen (9)

Eniten alivoimamaaleja:

Timo Nurmberg (2)

Rangaistuslaukausmaalit:

-

Torjutut rangaistuslaukaukset:

Antti Ore (1, Oskar Essen, FPS 13.1.)

Eniten maaleja tasakentällisin:

Mikko Mattila ja Valtteri Skyttä (10)

Eniten voittomaaleja:

Mikko Liukkonen (5)

Eniten syöttöpisteitä:

Jani Keskinen (25)

Eniten pisteitä:

Mikko Liukkonen ja Mikko Mattila (40)

Pisin maaliputki:

Valtteri Skyttä (4 ottelua, 4+1, 14.-23.9.)

Pisin pisteputki:

Mikko Mattila (6 ottelua, 5+6, 13.12.-11.1.), Mikko Liukkonen (6 ottelua, 2+5, 30.1.-10.2.) ja Ilkka Saarela (6 ottelua, 1+6, 18.1.-1.2.)

Eniten pisteitä yhdessä pelissä:

Aapo Lampinen (3+2=5, HeKi 8.12.)

Kypärätemput:

Aapo Lampinen (3+2=5, HeKi 8.12.)

Eniten rangaistusminuutteja:

Mikko Tarkiainen (123)

Eniten kahden minuutin rangaistuksia:

Antti Nyrhinen (34)

Eniten laukauksia:

Mikko Liukkonen (273)

Eniten pelattuja otteluita:

Aapo Lampinen ja Valtteri Skyttä (45)

Paras +/-:

Aapo Lampinen ja Ilkka Saarela (+18)

Huonoin +/-:

Ville Vimpari (-4)

Maalimäärien vaikutukset tuloksiin

KooKoon peleissä tehtiin menneellä kaudella melko runsaasti maaleja: keskimäärin 6,8 per ottelu. Yleisin lopputulos oli siltikin tasapeli kahdeksalla esiintymiskerrallaan. Seuraavaksi yleisimpiä tuloksia olivat KooKoon kahden ja kolmen maalin voitot, jotka molemmat toteutuivat kuudesti – tasan koti- ja vieraskenttien välillä jakautuen.

Kotiotteluista kolme päättyi myös peräti kuuden maalin voittoon, vieraissa taas kahden maalin häviö oli tappion lajeista yleisin. Suurin voittomarginaali oli myös tällä kaudella seitsemän maalia, KooKoon kuritettua KOO-VEEta maalein 8-1.

Merkittävimmät ongelmat KooKoolla oli kauden aikana, etenkin alkusyksystä, puolustuspelaamisessa. Edes viisi tehtyä maalia ei riittänytkään vielä varmuudella voittoon. Sen sijaan kaikki ne kymmenen ottelua, joissa KooKoo juhli vähintään kuudesti, päättyivät täyteen pistepottiin. Sen sijaan yhdellä tai kahdella tehdyllä maalilla KooKoo ei voittanut yhtään ottelua.

Päästetyissä maaleissa raja kulki kotona kolmessa. Vastustaja jäi alle neljän maalin Kouvolassa 16 kertaa – ja näistä otteluista KooKoo voitti 12 ja pelasi neljä tasan. Vieraissa KooKoo ei puolestaan voittanut yhtään sellaista ottelua, jossa vastustaja maalasi vähintään neljästi.

Keneltä pisteet?

Höh, no sarjajumbo FPS:lta nyt ainakin. Myös Salamoilta irtosi täydet kahdeksan pistettä, eikä KooKoo ollut kiva vastustaja lohipaidoillekaan… Mutta ei KooKoo pisteittä jäänyt kenenkään kanssa. TuTon kanssa meni tiukille, mutta viimeinen tappioista tuli vasta jatkoajalla.

Sarjataulukon perusteella pisteitä ei kuitenkaan voitu jakaa, vaikka ääripäät toki myös kokonaistilannetta kuvastivatkin. KooKoo nimittäin sai makseltua kalavelkojaan Jukureille, oli niskan päällä Sportinkin kanssa ja ainoa joukkue, jota mestari-Hokki ei onnistunut runkosarjassa voittamaan.

Sen sijaan Jokipojat (jälleen kerran!) ja nousija-HeKi olivat KooKoolle keskimääräistä kimurantimpia vastustajia. Voitto Joensuustakin irtosi vasta merkityksettömällä päätöskierroksella.

Kärkinelikon ja KooKoon otteluissa pisteet jaettiin 17-17. Seuraavaa neljän kastia KooKoo oli parempi pistein 19-13 ja peräpään kolmikosta vain KOO-VEE onnistui tekemään kiusaa: 23-3, mukaan lukien ottelu nuorten maajoukkuetta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle