Salamoiden hullut päivät jäämässä taakse

MESTIS / Artikkeli
Tunnelmat salamaleirissä olivat varsin luottavaisia, kun uusi päävalmentaja Jarmo Jamalainen allekirjoitti sopimuksensa tiistaina. Kirkkonummella päästään reilun viikon tauon jälkeen hiljalleen keskittymään taas itse asiaan.

Salamat ehti olla ilman vastuuvalmentajaa viikon ajan. Viime viikon alun hulabaloo huipentui siihen, että valmentajakaksikko Jyrki TuukkanenPaul Högbacka irtisanoutui tiistai-iltana.

uutinen

Jamalaisesta Salamoiden päävalmentaja
[lue lisää]

- Vähän tyhjä olo tuli siinä. Oli vähän kuin vanhemmat lähtisi kotoa ja lapsi jäisi orvoksi, kuvailee Salamoiden kapteeni Immo Suutarinen viikon takaisia tunnelmia.

Myllerryksen seuraukset jäivät lähinnä osin hukattuun harjoitusaikaan, sillä päävalmentajattoman viikon aikana Salamat pelasi vain yhden ottelun - ja voitti siinä siinä Vaasan Sportin 4-3.

- Meillä on henkisesti niin vahva ryhmä, että se ei sinänsä hetkauttanut. Klaarattiin aika hienosti Sport. Tietysti nyt kun on pitkät harjoitteluperiodit, niin harjoituksissa on heijastunut selvemmin, että ei ole ollut valmentajia tai on ollut noviisit hoitamassa hommia, Suutarinen sanoo.

- Nyt on hyvä fiilis, ollaan kasattu itsemme.

Järin kireältä ei vaikuta tunnelma myöskään Salamoiden tiistaisessa tiedotustilaisuudessa, jonka lomassa Suutarinen kuittailee leikkimielisesti manageri Markku Kulmalalle.

Jamalaisella paljon opeteltavaa

Miesten välissä istuvan tuoreen päävalmentajan Jarmo Jamalaisen hullut päivät ovat sen sijaan vasta alkamassa. Neljältä iltapäivällä Jamalainen ja Kulmala allekirjoittivat valmentajasopimuksen lehdistön edessä, puolta tuntia myöhemmin oli edessä joukkueen tapaaminen ensimmäistä kertaa ja kolme varttia myöhemmin ensimmäiset harjoitukset.

- Kun valmentaja on työttömänä ja työpaikkaa tarjotaan, kyllä se täytyy ottaa. Toisekseen täällä on joukkue on joka pelannut hyvin, niin ei ole vaikea vaikka tulla. Esimerkiksi Kotkaan, jossa joukkueella oli yksi voitto takana, olisi ollut vaikeampi mennä. Tässä on joukkue joka on keskikastissa ja hyvin pelannut, Jamalainen sanoo.

Mestiksessä Jamalainen on valmentanut aiemmin Kokkolan Hermestä keväällä 2006. Tämän kauden Salamat ei sen sijaan ole hämeenlinnalaissyntyiselle valmentajalle vielä kovin tuttu.

- Kesällä näin yhden harjoituspelin Korean poikia vastaan. Se on ainoa, joten kyllä tässä hommia on opiskella joukkuetta. Mutta silloin jo pisti silmään, että täällä on hyvä joukkue tähän sarjaan.

- Pelaajista ainoa tuttu taitaa olla Niinimäen Jaska, joka oli Ilveksessä tryoutilla yhden kesän, miettii kausina 2003-05 Ilveksen kakkosvalmentajana toiminut Jamalainen.

Salamoiden alkukausi on ollut pelillisesti varsin onnistunut, joten suuria muutoksia uusi valmentaja ei aio tehdä.

- Turha on hirveästi lähteä muuttamaan, jos peli on kulkenut. Mieluumminkin katsotaan mitä siinä on ja maustetaan sitä myöten lisää. Tottakai siinä varmaan tulee korjattavaa, mutta ei se ole ensimmäinen asia, Jamalainen linjaa.

”Kun ei henkeä saatu pois, se vahvistaa”

Salamoiden manageri Markku Kulmala sanoo olleensa kuluneen viikon aikana puheissa seitsemän tai kahdeksan valmentajan kanssa. Jamalaisen suuntaan Salamat oli itse aloitteellinen.

- Loppuviimeksi oli helppo päätyä Jamalaiseen saatuani hyviä viestejä ja suosituksia erinäisiltä tahoilta, Kulmala taustoittaa.

Kirkkonummelaisseura sai kaukalon ulkopuolella vaikean lähdön kauteen, kun sittemmin poisvedetty konkurssihakemus jäädytti neuvotteluita yhteistyökumppaneiden kanssa. Joukkueen kapteeni Suutarisen tavoin Kulmala sanoo, että joukkue pyrkii kääntämään vaikeudet voitoksi.

- Kun ei henkeä saatu pois alkukauden eikä viime viikon aikana, niin sehän vain vahvistaa.

- Odotamme yhteistyötä Jamalaisen kanssa innoissamme. Jarmolla on rikottavanaan yhtymän aikaisempi ennätys, joka on seitsemäs sija runkosarjassa ja playoffien ensimmäinen kierros. Sitä parempaan pyritään. Viime viikon perjantaikin (joka toi mukanaan voiton Sportista) näytti meille kaikille, että eväitä on, Kulmala hehkuttaa.

- Meillä on vähän nafti ryhmä nyt, kun Luoman Matti jäi työesteiden takia pois. Nyt kun pyörivät nämä Bluesin avut, niin se on täyttänyt kokoonpanon hyvin. Kyllä me omillakin pystymme suurin piirtein pelaamaan, mutta varaudumme siihen, että viimeistään tammikuussa pyritään joukkuetta muutamalla äijällä lisäämään. Päävalmentajakin on siihen mennessä jo hyvin sisällä touhussa, Kulmala pohtii.

Uutta kakkosvalmentajaa Salamat ei aio palkata seuran ulkopuolelta. Jamalaisen apuna on Daniel Riesen, joka toimii jatkossa sekä apu- että maalivahtivalmentajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle