Pelaajaliikennettä Kotkassa

MESTIS / Uutinen
Kotkan Titaanit ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen viime kaudella seurassa pelanneen Tomi Pylväläisen kanssa. Uusina pelaajina punanutun päällensä pukevat tulevalla kaudella K-67:kan A-juniorijoukkueen riveistä Kotkaan siirtyvät Joni Lahti ja Tuomas Takkula. Viime kaudella Titaaneissa kolmosveskarina kiekkoja koppaillut Teemu Hankanen sen sijaan pakkaa pelitamineensa ja suuntaa kohti Jyväskylää ja JYPin A-junnuja.

Seuran oma kasvatti Tomi Pylväläinen, 23, jatkaa myös tulevalla kaudella Titaanien riveissä. Varsin monipuolisena pelaajana tunnettu Pylväläinen tahkosi viime kaudella Suomi-sarjaa Titaaneissa yhteensä 42 ottelua, joissa jäi hän merkautti yhteistehot 8+14.

– Tomi on joukkueelle monipuolisuutensa ansiosta erittäin tärkeä pelaaja. Hän pystyy pelaamaan sentterinä, laiturina ja pakkina. Olen tyytyväinen, että saatiin lisää leveyttä materiaaliimme, kommentoi jatkosopimusta Titaanien kotisivuilla seuran päävalmentaja Jari Helle.

Lisää turkulaista kiekko-osaamista etelärannikolle, Hankanen JYPiin

Uusina pelaajina titaanijoukkueeseen liittyvät 20-vuotias maalivahti Joni Lahti ja 20-vuotias keskushyökkääjä Tuomas Takkula. Molemmat pelasivat viime kaudella turkulaisen K-67:kan A-juniorijoukkueessa varsin kelpo menestyksellä.

– Joni on minulle tuttu jo vuosien takaa, joten tiedän miehen potentiaalin. Uskon vahvasti, että hän pystyy tulevaisuudessa pelaamaan Mestistä erittäin hyvällä tasolla. Tuomas puolestaan omaa hyvän pelkäsityksen ja loistavan laukauksen. Mies tulee tänne kehittymään, enkä ihmettelisi vaikka hän olisi yksi tämän kauden yllättäjistä, kommentoi uusimpia hankintojaan Titaanien toiminnanjohtaja Tuomas Haanpää.

19-vuotias Hankanen debytoi toissa kaudella onnistuneesti miesten sarjoissa. Titaanikasvatti nappasi Mestis-karsintoihin huipentuneen ottelurupeaman päätteeksi ykkösmaalivahdin tontin itselleen hienoilla otteillaan. Mennyt kausi sen sijaan ei kulkenut aivan odotusten mukaisesti ja nuori maalivahti putosi kotkalaisseuran hierarkiassa vasta kolmosvahdiksi vähäiselle peliajalle.

Koska sama rooli olisi ollut odotettavissa myös tulevalla kaudella, vetivät niin pelaaja, kuin valmennusjohtokin omat johtopäätöksensä ja näin ollen Hankaselle etsittiin uusi seura. JYPin riveihin siirtyvä kookas maalivahtilupaus tulee pelaamaan seuran A-juniorijoukkueen riveissä tulevan kauden.

– Teemun kehityksen kannalta on erittäin tärkeää että hän pääsee pelaamaan mahdollisimman paljon. Kotkaan jääminen olisi merkinnyt peliajan vähyyttä Tillasen ja Valkaman selän takana, eikä se ole nuorelle sekä lupaavalle torjujalle hyvä juttu, jatkoi titaanikäskyttäjä Helle.

Titaaneilla on nyt koossa 22 pelaajasopimusta. Tämän lisäksi harjoitusringissä on neljä seuran omaa A-junioria. Haussa on edelleen yksi puolustaja ja kärkipään hyökkääjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle