Mielipide

Kolme ennustusta KooKoon alkavalle kaudelle

MESTIS / Kolumni
KooKoo on ilmoittanut hakevansa alkavalla kaudella kasvua. Jatkoajan toimitus arvioi kolme konkreettista seikkaa, joissa tätä tullaan näkemään.

Kolekin hiustenkasvu

KooKoon peleissä oli viime kaudella fanipiste, jossa sai värjätä hiuksensa ja sitä myöden hallilla näkyi jos jonkinlaista hiuskuontaloa. Kesällä puolestaan tuore pelaajakoordinaattori Suutari toi irokeesimuodin kaupunkiin.

Aiheesta keskustellaan KooKoon pikkujouluissa ja pikkutunneilla päävalmentaja Vladimir Kolek lupautuu ylittämään fanien ja Suutarin aikaisemmat suoritukset, mikäli joukkue kykenee kymmenen ottelun voittoputkeen.

Aapo Lampisen toistuvien hattutemppujen myötä joukkue suoriutuu tästä jopa vaivatta, joten Kolek joutuu lunastamaan lupauksensa pudotuspeleissä. Näky ei ole kaunis...

Nälän kasvu

Otteluiden ehkäpä oleellisin osa, eli niin sanottu mättöosasto aiheutti kannattajille järkytyksen, kun hallin lihapiirakoiden hinnat nousivat ennen kauden alkua. Kannattajat ovat luonnollisesti asiasta käärmeissään ja lopulta Jatkoajan keskustelupalstalla agitoitu "Suuri Piirakkakapina" johtaa marraskuun lopussa mielenosoitukseen hallin ulkopuolella.

Romon auto poltetaan ja tilanne on jo kärjistymässä uhkaavasti, mutta samoihin aikoihin HC Davos maksaa miljoonaluokan siirtokorvauksen Mikko Liukkosesta, joten KooKoolla on varaa taipua kannattajien tahtoon. Niinpä lihapiirakan hinta on loppukauden ajan jämpti euro ja yleisömäärätkin lähtevät uuteen nousuun. Myös uusi hittituote "Nistasin lätty" löytää paikkansa grilliscenen ystävien keskuudessa.

Kouvolan kasvu

taustaa

KooKoo: kuumin suosikki vai kovin haastaja?
[lue lisää]

Vuodenvaihteen jälkeisessä ottelussa katsomossa on kolminkertainen määrä ihmisiä edelliseen verrattuna. Seurajohto hykertelee tyytyväisyydestä ja jakaa lausuntoja uuden ja pramean suur-Kouvolan ylivoimaisuudesta. Kuntaliitos saa ihmiset hyppimään suihkulähteisiin. Seuraavassa ottelussa yleisömäärät kuitenkin palaavat normaalille tasolle, eikä kukaan keksi järkevää selitystä nopeasti ohimenneelle yleisöpiikille.

Arvoitus ratkeaa lopulta kun paljastuu, että piikin aiheuttikin pelaajakoordinaattori Suutarin monituhatpäinen scouting network, joka päätti poiketa KooKoon pelissä juhlittuaan sitä ennen uutta vuotta Kouvolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle