KooKoo harjoitteli nousujohteisesti

MESTIS / Artikkeli
KooKoon harjoituskausi alkoi vaisusti, mutta lopulta voittoja irtosi enemmän kuin tappioita. Osaltaan tuloksiin heijastuivat kokoonpanon vaihtelut. Seuraavassa lyhyt yhteenveto noin viiden viikon sisällä pelatuista otteluista.

KooKoo - Toros Neftekamsk 3-4

Ajankohtaan nähden viihdyttävä, mutta ei erityisen tasokas ottelu, jonka kohokohta kouvolalaisittain oli nousu tasoihin kahden maalin takaa. Taitavat venäläiset korjasivat kuitenkin lopulta voiton. KooKoon ulkomaalaiset eivät tässä vaiheessa olleet mukana ja kentällä erottui ennen kaikkea akseli Markku Flinck – Jesse Uronen. Maalilla torjui Härmä.

KooKoo – Mechel 1-2

Heikkotasoinen ottelu, joka tuotti KooKoolle jo toisen niukan tappion. Joukkue kärsi tehottomuudesta ja oli erikoistilanteissa todella vaisu. Debyyttinsä tehnyt Lou Dickenson väläytteli kuitenkin nopeuttaan ja Henri Kivioja oli yritteliäs. Maalilla jälleen Härmä.

Jukurit – KooKoo 0-4

Kahden tappion jälkeen KooKoon viimeistelytaito loksahti kohdalleen ja tuloksena oli puhdas voitto Mikkelistä. Dickensonin lisäksi Mike Ramsay ja Stewe Makway onnistuivat ja myös Flinck oli joukkueen parhaimmistoa. Nollapelin kirjasi tililleen KooKoo-paidassa debytoinut Tuomas Lohtander, joka otti komeat 45 koppia.

KooKoo – Titaanit 4-1

Kotijoukkueen materiaalin leveys riitti, vaikka sivussa oli nippu tärkeitä pelaajia. Urosen hattutemppu ja joukkueen hyvä alivoimapeli lannistivat vieraat. Kotijoukkueelle tuli kuitenkin huonoja uutisia Kiviojan loukkaantumisen myötä. Lohtander jatkoi maalilla.

Jukurit – KooKoo 4-2

Edellisen kohtaamisen hävinnyt Jukurit maksoi potut pottuina Vantaalla pelatussa hyvätempoisessa ottelussa. KooKoosta erottuivat maalinteossa jälleen onnistunut Dickenson sekä Mikko Liukkonen. Jäällä nähtiin myös muutama pienimuotoinen nahina. Maalilla oli tällä kertaa Härmä.

KooKoo – K-Vantaa 5-3

Edellisen tavoin Vantaalla pelattu ottelu toi KooKoolle turnauspronssit. Onnistujia löytyi maalintekijöiden muodossa poikkeuksellisen leveältä rintamalta. Makway puolestaan "kunnostautui" menettämällä hermonsa ja ottelu jäikin lopulta miehen viimeiseksi KooKoo-paidassa. Voiton torjui Lohtander.

KooKoo – Jukurit 1-5

KooKoon aallonpohja. Joukkueelta puuttui riveistä muun muassa Dickenson ja Flinck, mutta toisin kuin Titaaneja vastaan, uusia vastuunkantajia ei noussut esiin. Uronen oli toisaalta nytkin joukkueen valopilkkuja. Puolustuksen toiminta oli harvinaisen huolimatonta ja lisäksi maalissa Lohtander oli tapojensa vastaisesti epävarma.

KooKoo – K-Vantaa 4-3

Voiton pohjana oli ylivoimapeli, joka kulki erinomaisesti. Dickenson palasi kokoonpanoon ja oli jälleen parhaimmistoa, Tatu Miettinen sen sijaan loukkaantui ja jätti ottelun kesken. Härmä sai maalilla kaipaamansa voiton.

Titaanit – KooKoo 3-5

Voitto kenraaliharjoituksesta ei irronnut helpolla, mutta KooKoon rutiinitaso oli jälleen pykälää kotkalaisia kovempi. Nistas liittyi ykkösketjuun ja koko kanukkitrio pääsi tehoille. Myös Flinck oli jälleen mies paikallaan ja Lohtander palasi tutulle tasolleen.

Mitä jäi käteen?

Ainoa KooKoon todella huono esitys oli kotitappio Jukureita vastaan. Muutoin joukkue oli otteluissaan voittotaistossa mukana. Toisaalta KooKoo ei myöskään kyennyt dominoimaan pelejä kuin hetkittäin. Kaiken kaikkiaan harjoitussaldo oli kuitenkin kohtuullinen, vaikka Jukurit osoittikin kahdesti KooKoon haavoittuvaisuuden.

taustaa

KooKoo: kuumin suosikki vai kovin haastaja?
[lue lisää]

Kello käy kouvolalaisten eduksi siinä mielessä, että avainpelaajien vaihtuvuuden vaikutus on suurimmillaan kauden alussa. Kunhan esimerkiksi ulkomaalaisosasto saa lisää yhteisiä harjoituksia alle, on yhteispeliin odotettavissa parannusta. Tätä sopii odottaakin, sillä erityisesti Ramsayn vahvuudet ovat toistaiseksi olleet vain satunnaisesti esillä. Dickenson osoitti pelaamissaan otteluissa olevan Mestis-tasolla huippuhankinta.

Huomionarvoista harjoituspelien osalta oli maalivahtien saldo. Härmä torjui voiton vain vantaalaisia vastaan ja oli tolppien välissä kolmessa tappiollisessa ottelussa. Lohtander puolestaan oli kylläkin huono kotitappiossa Jukureita vastaan, mutta torjui vastapainoksi neljä voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle