Huohvanainen palaa ja kuusi jatkaa Jokipojissa

MESTIS / Uutinen
Kuusi viimeisintä kautta KalPassa uurastanut Henri Huohvanainen siirtyy ensi kaudeksi kasvattajaseuraansa Jokipoikiin. Lisäksi joensuulaisseura ilmoitti torstaina tehneensä jatkosopimuksen Janne Häikiön, Jarkko Immosen, Sami Mutasen, Kimmo Nevalaisen, Sami Puruskaisen ja Heikki Puustisen kanssa.
haastattelu

Kuopion aika opetti Huohvanaiselle paljon
[lue lisää]

28-vuotias Henri Huohvanainen vietti kuusi vuotta Kuopiossa, jossa liigakokemustakin kertyi kolmen kauden ajan. Puolustavana hyökkääjänä ja alivoimaspesialistina tunnettu Huohvanainen pelasi valtaosan joukkueensa liigaotteluista, mutta ei juhlinut tehopisteillä – kolmen kauden aikana syntyi yhteensä pisteet 10+6.

Edellisen täyden kauden Jokipojissa mies pelasi vuosina 2001-02, jolloin joensuulaiset tahkosivat Suomi-sarjassa. Lisäksi Huohvanainen kävi toissa kaudella neljän ottelun verran lainassa joensuulaisjoukkueessa .

– En odota, että Huohvanainen lyö ensi kaudella eniten maaleja, mutta sen sijaan mies tappaa aloituksia ja on vahva kulmaväännöissä. Meillä on jo taitavia pelaajia, mutta Huohvanainen tuo kentälle tarvittavaa munaa. Siitä on nuorilla pelaajilla hyvä joka päivä ammentaa, mitä on ammattiurheilijan elämä, kuvailee Jokipoikien päävalmentaja Jarno Pikkarainen hankintaansa.

Jatkosopimuksen tehneet pelaajat ovat niin ikään tuttuja joensuulaisyleisölle, sillä jokainen heistä on pelannut jo juniorivuosinaan Joensuussa. 25-vuotiaat puolustajat Kimmo Nevalainen ja Jarkko Immonen ovat vuosikausia kuuluneet joensuulaisten avainpelaajiin.

– Nevalaisessa on valtavasti potentiaalia. Odotan häneltä uutta tulemista ensi kaudella, sillä hän pystyy kyllä parempaan. Immonen on ulottuva ja vahva pakki ja viihtyy mainiosti hakattavana ylivoimalla maalin edessä. Jarkko tulee parantamaan peliään ensi kaudella silmin nähden, uskoo Pikkarainen.

Hyökkääjistä 28-vuotias Sami Puruskainen voitti toissa kaudella joukkueensa sisäisen pistepörssin. Sami Mutanen, 23, Janne Häikiö, 23, ja Heikki Puustinen, 21, puolestaan ovat pitkäaikaisia ketjukavereita. Pääasiallisena roolina on viime vuosina ollut kolmos-nelosketju.

– Puruskainen on parhaimmillaan erittäin hyvä maalintekijä, mutta osaa myös järjestellä maalipaikkoja kavereillekin. Kokenut kaveri, joka tulee ensi kaudellakin olemaan joukkueen johtavia maalintekijöitä.

– Nuorista Mutanen otti viime kaudella ehkä suurimman kehitysaskeleen. Sami on erittäin hyvä luistelija, oikea työmyyrä, joka taklaa hyvin ja pelaa tilanteet loppuun saakka. Häikiö joutui viime kaudella kärsimään hiukan senttereiden ylitarjonnasta ja pelipaikka löytyi hänelle oudohkolta laitahyökkääjän tontilta. Puustiselta odotan ensi talvena läpimurtoa vakiokokoonpanoon, mielenkiintoinen ja vauhdikas kaveri, jossa on paljon potentiaalia, jatkaa Pikkarainen.

Jokipojilla on nyt 16 pelaajasopimusta, joista puolustajia on kolme ja hyökkääjiä 13. Maalivahteja ei vielä ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle