LeKin Miikka Kuusela lopetti aktiiviuransa

MESTIS / Uutinen
LeKin keskushyökkääjä Miikka Kuusela, 31, on lopettanut uransa edustustasolla. Kuluvan kauden loppuun asti ollut sopimus LeKiin on marraskuussa purettu yhteisymmärryksessä joukkueen kanssa.

Kuusela pelasi yli kymmenen kauden ajan kotimaassa edustustasolla miesten sarjoissa. Menossa oleva kausi on hänen neljäs kautensa LeKin riveissä. Viimeiseksi otteluksi Kuuselalle jäi LeKin marraskuinen vierasottelu Jukureita vastaan. Tämän kauden tehot sentterillä ovat 0+3 kahdeksassatoista pelatussa ottelussa.

Kuusela on ammatiltaan luokanopettaja ja hän työskentelee Tampereella opettaen alakoulussa kuudesluokkalaisia sekä poikien liikuntaa. Lisäksi Kuusela opiskelee paraikaa jatkotutkintoa Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa.

Kuuselan lopettamisen syyt eivät ole dramaattisia, vaan pääosin kaukalon ulkopuolisia seikkoja.

- Lopettamisen syynä on se, että työkiireet ja opiskelut vievät tällä hetkellä niin paljon aikaa, että täysipainoiseen harjoitteluun ja pelaamiseen ei yksinkertaisesti aika riitä. Lisäksi olen tämän kauden omiin esityksiini kaikkea muuta kuin tyytyväinen. LeKissä on asiat mun kohdalla aina hoidettu mallikkaasti, ja sen vuoksi lopettamisesta nyt kesken kauden jäi aika haikea fiilis. Ja tietenkin haluan myös viettää aikaa kotona perheen kanssa, paljastaa Kuusela perusteita vaikealle päätökselleen.

Kuusela on Tapparan kasvatteja. Esimerkiksi kaudella 1995/96 Tapparan A-junioreiden joukkueessa Kuuselan joukkuekavereita olivat mm. Johannes Alanen, Ville Nieminen ja Ari Vallin. Joukkueen maalia vartioi tuolloin muuan Mika Noronen.

Edustusjoukkueuransa Kuusela aloitti 2. divisioonassa pelanneessa Kurikan Ryhdissä. Opiskelujen myötä matka jatkui Kajaaniin, ja Hokissa Kuusela olikin yksi joukkueen avainpelaajista kajaanilaisseuran noustessa Mestikseen. Hokin nousuun johtanut kausi oli Kuuselan kaikkien aikojen paras edustustasolla, tehot 34+45 (= 79 p.) 45 ottelussa puhuvat puolestaan.

- Uralta on hyviä muistoja niin monta, että yhtä ainoaa on vaikea nimetä. Tietysti kaikki junnuvuodet Tapparassa mestaruuksineen ovat unohtumattomia. Lisäksi Kajaanin aika opiskeluineen ja pelihommineen oli kyllä uskomatonta aikaa. Sieltä tuli monta hyvää kaveria, joiden kanssa olen vieläkin viikoittain yhteyksissä. Ja joka paikassa missä oon pelannut, on pelkkää hyvää sanottavaa. Myös LeKissä on ollut hauska pelata, siellä on aina ollut koppi täynnä hyviä jätkiä, Kuusela muistelee uransa kohokohtia.

Kajaanista Kuuselan matka jatkui Seinäjoen SHT:n ja Tampereen KOO-VEEn kautta Lempäälään ja LeKiin, jonka kapteeniksi Kuusela valittiin kaudeksi 2007-08.

- Vuodesta toiseen LeKissä onnistutaan rakentamaan joukkue jossa on loistava henki. Nytkin Kisalla on kasassa laadukas ja hyvähenkinen porukka, joka ei taatusti meikäläistä enää pelillisistä syistä kaipaa, Kuusela antaa krediittiä LeKin organisaatiolle ja kavereille kopissa.

LeKin paidassa Kuusela takoi 118 Suomi-sarjan ja Mestiksen ottelussa yhteensä tehot 40 + 56 (= 96 p.). Jäähypenkille Kuusela näissä otteluissa passitettiin 107 minuutin edestä. Kauden 2007-08 Kuusela pelasi joukkueen kapteenina kokonaan yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kausi oli Kuuselan tehokkain Mestiksessä, tehosarake näytti keväällä 9 + 18.

Tulevaisuuttaan jääkiekon parissa Kuusela ei vielä lähde sen enempää suunnittelemaan.

- LeKin esityksiä aion seurata katsomosta niin paljon kuin vaan on mahdollista. Jääkiekkoa en aio jättää kokonaan, vaan jatkossa saatan siirtyä valmennushommiin, jos apuni jollekin vaan kelpaa, Kuusela tuumii.

Vuonna 2008 Kuusela voitti myös rullakiekon SM-kultaa tamperelaisessa Pahalampi-joukkueessa.

Lopuksi Kuusela vielä rakentaa oman Dream Teaminsa, mies itseoikeutetusti sentterin paikalla.

- Dream Teamin osalta valinnat ei kaikki liity pelkkiin pelillisiin ansioihin, vaan kaikki näistä on yksinkertaisesti huikeita äijiä! Laitureiksi ottaisin Tenhusen Antin ja Levosen Jarnon, pakeiksi tietysti Hiltusen Jallun ja Vlado Kolekin. Maaliin Salmisen Ville pitkin hampain ja tärkeintä eli koutsia ei voi mitenkään sivuuttaa. Hän on ilman muuta Timo ”Merte” Meriläinen. Kaikki äijät siis Kajaanin nousuvuodelta, jolloin meillä oli kyllä pirun hauskaa, Kuusela virnistää.

» Lähetä palautetta toimitukselle