Tammiselle toimitsijakielto, Sportille sakot

MESTIS / Uutinen
Sport-valmentaja Juhani Tammisen puheet Kiekko-Vantaa-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa poikivat yhden ottelun toimitsijakiellon sekä 3000 euron sakot Vaasan Sportille.

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta antoi tuomionsa epäurheilijamaisen käytöksen sisältävän kilpailusääntöjen pykälän pohjalta. Päätöksen perusteluissa todetaan, että Tammisen käytöksestä tekee epäurheilijamaisen se, että hän on nimeltä arvostellut otteluvalvoja Joonas Turtosta henkilönä ja kyseenalaistanut otteluvalvojan toiminnan samoin kuin tämän kyvykkyyden oman tehtävänsä hoitamiseen.

Tuomioon vaikutti myös se, että Tammiselle oli annettu jo 1. marraskuuta 2008 vakava varoitus epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä. Silloisessa päätöksessä Tammista ja seuraa varoitettiin Jääkiekkoliiton tai sen edustajien, erotuomareiden tai otteluvalvojien julkisen epäurheilijamaisen arvostelun uusimisesta.

Jääkiekkoliitto määräsi Vaasan Sportille 3000 euron sakon, koska Tammisen työnantajana Sport vastaa hänen esiintymisestään julkisuudessa. Lisäksi Tamminen on toimitsijakiellossa, kun Sport kohtaa Jokipojat keskiviikkona 18. helmikuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle