Kultanen palaa Kouvolaan

MESTIS / Uutinen
Viime kaudeksi kasvattiseuraansa KooKooseen palannut, mutta loppukevään SM-liigaa Bluesissa kiekkoillut kokenut Jarno Kultanen kantaa myös ensi kaudella kouvolalaisvärejä. Kultanen ja KooKoo solmivat yksivuotisen sopimuksen.

Ruotsista kotikonnuilleen palannut 36-vuotias Kultanen oli viime kevään kovimpia Mestis-hankintoja. Kokenut puolustaja osoittautui kaukalossa vielä ennakko-odotuksia kovemmaksikin kiinnitykseksi ja oli Mestiksen ehdotonta eliittiä niin puolustuspäässä kuin kiekollisessakin pelissä.

Kultanen ehti pelata KooKoon riveissä 36 Mestis-kamppailua tilastoin 5+17 ja +16 ennen kuin siirtyi tammikuun lopussa vaihtokaupan myötä Espooseen. Puolustaja otti isoa roolia myös Blues-pakistossa, jossa pelasi 13 runkosarjaottelua (0+3) sekä 14 playoff-koitosta (1+3).

– Hienoa, että Jarno Kultanen nähdään myös ensi kaudella KooKoon paidassa, vaikka hänellä oli luonnollisesti muitakin vaihtoehtoja. SM-liigan pudotuspeleissä Kultanen pelasi tänä keväänä keskimäärin 25 minuuttia per ottelu ykkösvitjan takana. Hän on kovatasoinen ja erittäin tärkeä pelaaja meidän joukkueelle, KooKoon puheenjohtaja Jouni Frimodig riemuitsi.

Kouvolasta kauden 1993-1994 jälkeen maailmalle suunnannut Kultanen on pelannut urallaan 102 NHL-ottelua sekä toistakymmentä kautta ammattilaisena SM-liigassa ja Elitserienissä. Hän oli voittamassa SM-kultaa HIFKin riveissä kaudella 1998-1999 ja on kantanut yllään myös maajoukkueen edustusasua.

KooKoo kertoi samalla julkaisevansa lisää pelaajasopimuksia lähiaikoina.

» Lähetä palautetta toimitukselle