Rämö haluaa asettua ja kehittyä

MESTIS / Haastattelu
Kouvolan KooKoo jatkoi kovia kiinnityksiä julkaisemalla Mikko Rämön yksivuotisen sopimuksen. Kokenut veräjänvartija kantaa tulevalla kaudella harteillaan kouvolalaisjoukkueen ykkösmaalivahdin viittaa.

Maalivahti Mikko Rämö, 29, siirtyy Kouvolaan Mestiksen hallitsevasta mestarijoukkueesta, Joensuun Jokipojista. Rämö tuore sopimus Kymijoen rannalla on yhden kauden mittainen, eikä sisällä minkäänlaista siirronmahdollistavaa pykälää.

– Kouvolassa on ollut puhetta maalivahtien suuresta vaihtuvuudesta, mutta nyt sen asian pitäisi olla kerralla kunnossa, KooKoon toiminnanjohtaja Olli-Pekka Hakkarainen iloitsee.

Viime kaudella Mestiksen pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana palkitun Rämön ensisijainen tavoite oli siirtyä takaisin SM-liigaan, mutta perheen kannalta hyviä sopimustarjouksia ei pääsarjasta tullut.

– Viime vuoden jälkeen oli kova halu päästä liigaan näyttämään taitoja, mutta sieltä ei tullut miellyttäviä tarjouksia. Ykkösvaihtoehto oli jäädä Suomeen näytille ja Kouvola oli erittäin hyvä vaihtoehto, Rämö kertoo.

Ei jäähdyttelemään vaan kehittymään

Heinäkuussa 30 vuotta täyttävä maalivahti ei tule Kouvolaan jäähdyttelemään. Unelmissa siintää edelleen paluu SM-liigaan, jossa Rämö on edustanut Pelicansia, Jokereita ja HIFK:ta, yhteensä 94 ottelun verran.

– Olen pian 30, mutta ei se vielä ole maalivahdille liikaa. Tavoitteena on pelata uran parasta kiekkoa ja kantaa joukkuetta mahdollisimman pitkälle, Rämö sanoo.

KooKoossa Rämöä kiinnosti menestymismahdollisuuden lisäksi ammattitaitoinen valmennus. Erityisesti Jukka Ropposen liittyminen valmennustiimin maalivahtikonsultiksi lämmittää lahtelaislähtöisen maalivahdin mieltä.

– Valmennus on tottakai aina iso asia. Kiinnostukseni kasvoi entisestään, kun kuulin Ropposen sopimuksesta, Rämö valottaa.

Kiekkokiertolainen haluaa asettua

Kiekkokiertolaisena sekä idässä että lännessä pelannut Rämö on aikeissa asettua Kouvolaan pidemmäksikin aikaa, vaikka uusi sopimus kattaa toistaiseksi vain yhden pelikauden.

Lahden Pelicansista maailmalle lähtenyt Rämö on pelannut urallaan esimerkiksi Venäjän kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ja Itävallan kakkossarjassa. Niihin nähden Mestis ja Kouvola ovat Rämölle mieluisia paikkoja pelata.

– On tullut pelattua hyvissä ja ei-ihan-niin-hyvissä paikoissa. Nyt olisi tarkoitus pikkuhiljaa asettua aloilleen. Perheen kanssa muutetaan tänne tässä kuukauden parin sisällä.

Jokipoikien päävalmentajan Jarno Pikkaraisen luottopelaajiin kuulunut Rämö pääsi haistelemaan keväällä myös liigakarsintojen menoa ja meininkiä. Ilves osoittautui vielä Jokipoikia vahvemmaksi, ja Rämöllekin jäi vielä näytettävää.

– Kyllä hampaankoloon jäi aika paljon. Toivottavasti päästään ensi keväänä koettamaan uudelleen, Rämö toivoo.

Viime kaudella ensimmäisen Mestis-mestaruutensa voittanut Rämö uskoo KooKoon olevan iskukykyinen ryhmä tulevalla pelisesongilla.

– Siellä on muutama vanha pelikaverikin seassa. En ole kamalasti seurannut, mitä muilla paikkakunnilla on tapahtunut, mutta kyllähän KooKoo kovalta näyttää.

Toiminnanjohtaja Hakkarainen toivoo KooKoon ja kovia vahvistuksia hankkineen saaneen Jukurien välille hyviä, jos ei nyt ihan paikallis- niin ainakin seutukuntakamppailuja. Myös Rämö löytää Jukureista mieluisia vastustajia.

– Kyllä Pikkaraisen haluaa aina voittaa, hän naurahtaa.

Hiljaa hyvä tulee

Rämön lisäksi kouvolalaisjoukkueeseen liittyvät uusina sopimuspelaajina puolustaja Nikke Hirvihuhta ja hyökkääjä Niklas Sirén. Hirvihuhta saalisti edelliskaudella HPK:n A-junioreiden riveissä 40 pelatussa ottelussa 23 pistettä kun taas Sirén pommitti SaPKon paidassa pelaamissaan 45 ottelussa 24 tehopistettä.

– Heistä on meille ensi kaudella paljon iloa, Hakkarainen uskoo.

Rämön, Sirénin ja Hirvihuhdan sopimusten jälkeen KooKoolla on kasassa 13 pelaajasopimusta. Hakkaraisen mukaan joukkueen runko on nyt kasassa. Joukkuetta rakennetaan pala kerrallaan, eikä hätäilyyn haluta sortua. Erityisesti pelaajahankinnoista vastaavien Hakkaraisen, hallituksen varapuheenjohtaja Jouko Oinosen ja päävalmentaja Ismo Lehkosen silmät kohdistuvat pieneen rooliin Liigassa jääneisiin nuoriin pelaajiin, jotka lähtevät hakemaan suurta peliaikaa Mestiksestä.

– Meillä on tarjota heille vahvoja ruutuja, Hakkarainen lupaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle