Mielipide

Virheistä oppiminen sinimustien mahdollisuus

MESTIS / Kolumni
Viime kaudella karsintoihin ajautunut Lempäälän Kisa lähtee uuteen kauteen virheitään tulkiten ja arvioiden, sillä ainoastaan siten kunnan kiekkoylpeys voi palata tasolleen seuraavalla Mestis-kaudella. Käytännössä tämä tarkoittaa urheilullisuuden ja yleisön kiinnostuksen palauttamista.

LeKi on muutaman muun Mestis-joukkueen tavoin astunut sopimusrintamalle vaatimattomasti ja joukkue onkin rakentunut paikoilleen melko hitaasti. Tämä on toki normaalia ottaen huomioon karsintoihin joutumisen ja vanhasta rungosta koostuneen joukkueen hajoamisen.

Samaan aikaan, kun Kouvolassa, Vaasassa ja Joensuussa metsästetään kuumimpia nimiä, joita Mestikseen voidaan saada, Lempäälässä eletään tiukkaa talouskurin aikaa. Tiettävästi seura olisi tehnyt nollatuloksen viime kaudella, mutta maalierolla karsintoihin joutuneet sinimustat tekivät pelkästään karsintasarjalla tappiota rutkasti, tuhansia ja taas tuhansia euroja.


LeKi tarvitsee Jarkko Pyymäen johtajuutta ja työmoraalia.
Teemu Eirtovaara - teemu.eirtovaara@gmail.com

Tilanteen korjaamisen yhtenä osatekijänä on toki yleisön saamisella takaisin kaukalon laidoille. Viime kaudelle nousseet lippujen hinnat yhdistettynä uudistettuun ja raaempaan laskusysteemiin saivat aikaan yleisömäärien romahtamisen.

Pirkanmaalaisen kiekon alemmuustila puree samalla palasia myös LeKin uskottavuudesta ja olisikin myös Kisalle hyödyllistä, että sen isoveljet nostaisivat itsensä historiansa vaatimalle tasolle. Kykenevätkö tamperelaiset siihen? Kysymys onkin sitten aivan uuden debatin alku.

Kisa osoitti ensimmäistä kertaa uusiutumisen ja virheistä oppimisen kykyään viikonvaihteessa, kahdellakin tasolla. Ensinnäkin seurajohto nöyrtyi viime kaudesta ja laski lippujen hinnat aiempien kausien tasolle, samalla tarjoten lisäporkkanoita esimerkiksi kausikorttien ostamiseen ajoissa kesällä, ensi kertaa seuran historiassa.

Toinen ongelma on arvatenkin pelillinen. LeKin viime kauden kokoonpano koostui vanhoista, kilometrejä nähneistä konkareista. Joukkueen menetettyä urheilullisen identiteettinsä isoimmat palapelit joko sairastuvalle tai isoveljiensä neloskenttien duunareiksi, lohduton loppukausi oli vääjäämätön.

Lyhyeen aikaan tehdyt Mikko Heiskasen, Jaakko Pellisen ja sunnuntaina julkistettujen Antti Hildénin ja Jarkko Pyymäen sopimukset tuovat joukkueelle juuri tarvittuja elementtejä. Kaksi jälkimmäistä ovat sekä kentällä että kaukalossa urheilijan perikuvia ja todellisia johtajia. Molempien liigaotteluiden ollessa – toivottavasti ainakin – ohi, manageri Tuukka Suoniemi voi hyökkääjistön kärjen osalta nukkua yönsä hyvin. Lisäksi taitava Jaakko Pellinen tuo palatessaan Lempäälään mukanaan takuuvarman pistetykin.

Vaikka LeKi menettää ensi kaudeksi suuren osan vakionimistään, ei sen ole syytä vaipua alhoon. Todennäköisesti lopettavan seuralegendan Jose Nippalan, väsymättömän Juho Joki-Erkkilän ja kovaluisen Anssi Tierannan mahdolliset menetykset sattuvat, mutta eivät ole korvaamattomia edes pienen budjetin seuralle.

Mikäli seura onnistuu hankkimaan vielä muutaman täsmähankinnan sinimustaan pelipaitaan ennen kauden alkua, Lempäälässä voidaan nauttia kesästä rennoin mielin.

» Lähetä palautetta toimitukselle