Johannes Alanen palaa LeKiin

MESTIS / Uutinen
Lempäälän Kisa on solminut sopimuksen viime kaudella niin LeKiä kuin Ilvestäkin edustaneen Johannes Alasen kanssa. Myös Eero Hyvärinen ja Mihails Koklins pukevat tulevalla Mestis-kaudella päälleen lempääläläisten peliasun.

Urallaan reilut 650 SM-liigaottelua Tapparan, JYPin, Bluesin, TPS:n ja Ilveksen riveissä tahkonnut 32-vuotias Johannes Alanen tekee paluun LeKin sotisopaan yksivuotisella pelaajasopimuksella.

Kokenut laitahyökkääjä pelasi viime kaudella LeKissä 12 Mestis-ottelua, joissa miehen tilille merkittiin 15 (6+9) tehopistettä. Alasen kausi Lempäälässä jäi kuitenkin kesken, sillä hän siirtyi tammikuun lopulla Ilvekseen. Yhteensä 26 runkosarja- ja karsintakamppailussa Alanen tekaisi tehot 1+3.

Alasen lisäksi LeKi vahvistaa rivejään viime kaudella Mikkelin Jukurien riveissä tahkonneella Eero Hyvärisellä. Yksivuotisen sopimuksen lempääläläisten kanssa solminut 24-vuotias puolustaja nakutti jukuripaidassa 25 runkosarjaottelussa yhteensä seitsemän (2+5) tehopistettä.

– Hyvärisen vahvuudet ovat tasaisuudessa ja monipuolisuudessa. Hän on ollut joukkueensa tehotilaston kärkinimiä lähes poikkeuksetta, toteaa LeKin manageri Tuukka Suoniemi.

Kolmas LeKin uusi sopimuspelaaja on latvialaishyökkääjä Mihails Koklins. Viime kaudella kotimaansa pääsarjajoukkue HK Ogrea ja Valko-Venäjän liigassa pelaavaa Metalurgs Liepajaa edustanut Koklins, 24, siirtyy Lempäälään niin ikään yksivuotisella sopimuksella.

– Koklins on tyypiltään voimahyökkääjä, mutta samalla myös sellainen perinteinen "itätaitava" pelimies. Odotamme mielenkiinnolla, miten Koklins pääsee sisään Mestis-kiekkoon, ainakin pelaajan perusominaisuudet ovat kunnossa, sanoo Suoniemi tyytyväisenä.

LeKillä on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä 12 pelaajasopimusta ja kaksi try-out-sopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2010–2011.

» Lähetä palautetta toimitukselle