Riksmanin Färjestad-siirto jäissä

NHL / Uutinen
Elitserien-joukkue Färjestadin haave saada Juuso Riksman kuukauden keikka-apulaiseksi saattaa kariutua. Järjestelyn tielle on asettunut Helsingin Jokerit, jonka kanssa Riksmanilla olisi ollut sopimus tästä kaudesta, ellei hän olisi siirtynyt Pohjois-Amerikkaan.

Jatkoaika uutisoi sunnuntaina, että Juuso Riksman siirtyy St. Louis Bluesin farmista Färjestadiin kuukauden sopimuksella. Nyt Riksmanin viimevuotinen seura Jokerit on kuitenkin kieltäytynyt allekirjoittamasta siirtopaperia. Ennen NHL-sopimuksen allekirjoittamista Riksmanilla oli sopimus tästä kaudesta Jokereiden kanssa.

Jokerit perustelee siirron estämistä sillä, että jos St. Louis voi vuokrata Riksmanin Elitserieniin, yhtä hyvin seura voisi vuokrata maalivahdin kilpailevaan seuraan SM-liigaan.

Tiistaiaamupäivän tietojen mukaan oli edelleen olemassa pieni mahdollisuus, että Riksman pelaisikin jo tänään Färjestadin ottelussa Linköpingiä vastaan. Färjestadin urheilupäällikkö Håkan Loob vakuuttaa tekevänsä kovasti töitä, että asia ratkeaisi heidän edukseen. Loob kertoo olevansa aktiivisesti yhteydessä Jokereihin, St. Louisiin sekä Kansainväliseen jääkiekkoliittoon.

Riksman on jo Ruotsissa Färjestadin joukkueen mukana ja odottaa asioiden ratkeamista. Jos kiista ratkeaa Jokereiden hyväksi, Riksman palaa AHL-joukkue Peoria Rivermeniin.

» Lähetä palautetta toimitukselle