NHL-kierroksen topit ja flopit: Päätöserän pyörremyrsky ja johtojen sulamisia

NHL / Aamuraportti
10 ottelun NHL-kierros tarjosi maalikarkeloita, henkilökohtaisia revansseja ja loppuun asti pelaamista. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Kolmannen erän Hurrikaani

Carolina Hurricanes järjesti kotiyleisölleen todelliset maalipeijaiset noustuaan runsasmaalisen ottelun voittoon maalein 8-6 Vancouver Canucksia vastaan - oltuaan kahden erän jälkeen 2−5-tappiolla!

Yhteensä kymmenen pelaajaa kirjautti maalisateessa kaksi tehopistettä tai enemmän ja neljä Hurricanes-pelaajaa pääsi kolmeen pisteeseen. Myös suomalaisedustus pääsi maalien makuun, kun Hurricanesin Sebastian Aho ja Canucksin Markus Granlund tekjvät maalin mieheen.

Sabres-duo Kingsin turma

Buffalo Sabres kaatoi Los Angeles Kingsin kotonaan kahdeksannen kerran peräkkäin, kiitos Jack Eichelin ja Kyle Okposon tehoillan. Eichel teki kaksi maalia ja alusti yhden Okposon säestäessä komeasti kolmella syöttöpisteellä. Myös suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen oli vireessä: pistesaldo kasvoi kahdella syöttöpisteellä.

Capitalsin vire pitää

Amerikkalaispuolustaja Matt Niskanen johdatti kahdella kolmannen erän maalillaan Washington Capitalsin 4−2-vierasvoittoon kriisijoukkue New York Islandersista. Maalit olivat Niskasen ensimmäiset kuluvalla kaudella, yhteensä tehopisteitä on kertynyt 12.

Voitto oli idän mahtiseuralle jo viides peräkkäinen.

Darlingin revanssi

Chicago Blackhawks -vahti Scott Darling sai revanssinsa New York Rangers -kollega Antti Raannasta, kun Blackhawks kaatoi Rangersin vierasjäällä. Vähämaalisen ottelun ainoat osumat nähtiin toisessa erässä, jonka chicagolaiset veivät nimiinsä maalein 2-1.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viime perjantaina, jolloin Rangers otti pisteet Raannan nollapelin ja Nick Holdenin jatkoaikamaalin turvin.

Flopit

Maple Leafsin johto suli

Toronto Maple Leafs johti kotiotteluaan San Jose Sharksia vastaan kahden erän jälkeen 2-0, mutta joutui lopulta nöyrtymään tappioon, kun viime kevään Stanley Cup -finalistit nousivat kolmannessa erässä rinnalle ja lopulta voittomaalikilpailussa ohi.

Kuinka ote menetetään, osa 1

Myös St. Louis Bluesille jäi jossiteltavaa omassa ottelussaan Nashville Predatorsin vieraana. Blues johti ottelua divisioonakilpailijaansa vastaan toisessa erässä jo 3-0, mutta päästi kuusi seuraavaa maalia ja taipui lopulta lukemin 6-3.

Predators-maalilla Pekka Rinne torjui NHL-uransa 250. voiton.

Ja osa 2

Anaheim Duckskaan ei jaksanut johtoasemassa loppuun saakka, vaan jäi lopulta pisteittä, kun Dallas Stars punnersi päätöserässä voittoon.

Ducks meni kolmannen erän alussa 2−1-johtoon, mutta Stars iski viisi seuraavaa maalia ja vei sarjapisteet.