NHL-kierroksen topit ja flopit: Gaudreau kaatoi Hurricanesin, Bruins-duo Starsin

NHL / Aamuraportti
Kuva © Getty Images
Johnny Gaudreau dominoi Carolina Hurricanesia vastaan, Brad Marchand ja Patrice Bergeron puolestaan loistivat Dallas Starsin kustannuksella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Brad Marchand & Patrice Bergeron, Boston Bruins

Dallas Stars ei löytänyt pysäyttäjää Boston Bruinsin Brad Marchandille (1+2) ja Patrice Bergeronille (2+1). Tähtikaksikko niittasi yhteensä kuusi tehopistettä, kun Bruins haki vieraspisteet Dallasista.

Bruins on voittanut kuusi seitsemästä viimeisestä ottelustaan.

Johnny Gaudreau, Calgary Flames

Flamesin pienikokoinen amerikkalaislaituri nujersi tehoillaan Carolina Hurricanesin. Gaudreau oli mukana jokaisessa joukkueensa maalissa: hän viimeisteli kaksi osumaa ja alusti kolmannenkin maagisella syötöllään.

Gaudreaun tehojen ansiosta Flames otti neljännen peräkkäisen voittonsa − kaikki vieraskaukaloissa − ja tiukensi otettaan pudotuspelipaikasta.

Radim Vrbata, Arizona Coyotes

Vrbata menetti joukkuetoverinsa ja hyvän ystävänsä Martin Hanzalin pelaajakaupassa, mutta yön ottelussa tilanne ei näkynyt.

Vrbata saalisti kaksi tehopistettä (1+1) ja venytti maaliputkeaan neljän ja pisteputkeaan yhdeksän ottelun mittaisiksi. Samalla Vrbata saavutti 600 NHL-tehpisteen rajan.

Flopit

Sabresin nihkeä viikonloppu

Buffalo Sabres pelasi viikonloppuna kaksi ottelua, joista sen odotettiin nappaavan täydet pisteet ja jatkavan näin pudotuspelipaikan jahtaamista.

Toisin kävi. Sekä liigan huonoin (Colorado Avalanche) että toiseksi huonoin joukkue (Arizona Coyotes) osoittautui Sabresia paremmaksi. Samalla Sabresin pudotuspelipaikan tavoittelu hankaloitui huomattavasti.

Tehottomat suomalaiset

Yön kierros ei tuonut pahemmin ilonaiheita suomalaispelaajien faneille. Yksikään suomalainen ei päässyt pisteille, Tuukka Rask ja Pekka Rinne sentään onnistuivat torjumaan joukkueilleen voitot.

» Lähetä palautetta toimitukselle