NHL-kierroksen topit ja flopit: Kadrille hurjat tehot, Andersen ja Varlamov loistivat tolppien välissä

NHL / Aamuraportti
Maple Leafs -sankarit Andersen ja Kadri onnittelivat toisiaan voiton jälkeen.
Kuva © Getty Images
Nazem Kadrin tehot ja Frederik Andersenin torjunnat kaatoivat Columbus Blue Jacketsin. Montreal Canadiens puolestaan törmäsi Semjon Varlamoviin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Kadrille tehot 3+2, Andersenille 54 torjuntaa

Toronto Maple Leafsin sankarit on helppo nimetä, kun joukkue otti 6−3-kotivoiton Columbus Blue Jacketsista. Nazem Kadri täydensi hattutemppunsa vielä kahdella maalisyötöllä. Kadrin rinnalla Patrick Marleau keräsi tehot 1+2, ja Mitch Marner sai voittomaalin lisäksi tililleen myös yhden syöttöpisteen. 

Tolppien välissä Frederik Andersen puolestaan venyi peräti 54 torjuntaan. Varsinkin kolmannessa erässä tanskalaismaalivahti venyi tärkeisiin torjuntoihin Blue Jacketsin hakiessa tasoitusmaalia.

− Blue Jackets ajoi aktiivisesti maalille, mutta puolustuksemme teki hyvää työtä ja varmisti näkyvyyteni kiekkoon. Tämä oli ratkaiseva tekijä, että pystyin niin monta vetoa torjumaan, suitsutti Andersen omiaan pelin jälkeen NHL.comin haastattelussa.

Vierasjoukkueen tehomies oli Nick Foligno, mutta tehot 2+1 eivät tällä kertaa riittäneet.

Varlamov nollasi Canadiensin

Colorado Avalanchen Semjon Varlamov torjui loukkaantumisestaan toivuttuaan ensimmäisen voittonsa. Venäläismaalivahti ei tyytynyt pelkkään voittoon, vaan venyi 43 torjuntaan ja piti nollapelin kotiyleisön edessä. Montreal Canadiens pääsi kolmannessa erässä pelaamaan myös kahden miehen ylivoimaa, mutta vierasjoukkue ei saanut laukaustakaan aikaiseksi.

Flopit

Canucks romahti jo ensimmäisessä erässä

Vancouver Canucks pääsi kotiyleisönsä edessä johtoon jo ensimmäisellä minuutilla ja kuittasi myös Florida Panthersin tasoitusmaalin heti seuraavassa vaihdossa 2−1-johtomaalilla. Erän loppua kohden vierasjoukkue kuitenkin otti ohjat käsiinsä ja iski kolme peräkkäistä maalia.

Jacob Markström päästi helpohkosti selkänsä taakse Alexander Petrovicin ja Nick Bjugstadin osumat. Toiseen erään Canucks-maalille luistelikin Anders Nilsson. Tulokashyökkääjä Brock Boeser toi Canucksin toisessa erässä maalin päähän, mutta kiri hyytyi siihen.

Suomalaismaalivahdeilla vaikea ilta

Joonas Korpisalo jäi Blue Jackets -maalilla pahasti vastustajan torjujan Frederik Andersenin varjoon. Varsinkin Maple Leafsin avausmaali lipsahti turhan helposti Korpisalon ohi.

Antti Niemi puolestaan torjui Montreal Canadiensin maalilla kokonaisuutena varsin hyvin, mutta voittomaaliksi jäänyt Carl Söderbergin vanhanaikainen olisi pitänyt pystyä torjumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle