Leijonille voitokas päätös Ruotsin EHT:lla

MAAJOUKKUE / Raportti
Veli-Matti Savinainen teki kaksi maalia, kun Leijonat päihitti Ruotsin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Leijonat teki sen, mitä odotettiinkin lauantain nöyryyttävän 1–7-tappion jälkeen, eli ryhdistäytyi. Ei peli Ruotsiakaan vastaan ollut mitään näyttävää Suomen ilotulitusta, mutta etenkin Suomen valmennukselle 3–2-voitto länsinaapurista oli varmasti helpottava.

Ottelun ehdoton ykköshahmo oli Leijonien maalilla kiekkoja torjunut Mikko Koskinen. Seurajoukkuetasolla KHL:ssä Pietarin SKA:ssa pelaava Koskinen piti Suomea pystyssä, kun Ruotsi myllytti hyökkäyksiään. Yhteensä torjuntoja kertyi peräti 34 kappaletta.

Suomen osalta peli ei ollut kovin hääppöistä, mutta joukkue onnistui nappaamaan tärkeimmän eli voiton. Etenkin Leijonien valmennukselle, joka ei ole saanut vielä toivottavaa tulosta maajoukkueen peräsimessä, voitto oli helpottava.

Lauantain Tšekki-ottelun jälkeen Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli heikkoa maalinteon tehokkuutta. Sen sijaan Ruotsia vastaan Suomi oli selvästi vastustajaansa tehokkaampi maalipaikoissa.

Ruotsin mentyä johtoon avauserässä Suomi vastasi seuraavasta kolmesta osumasta. Veli-Matti Savinainen ja Jarno Kärki veivät Suomen maalin johtoon toisessa erässä, ja Savinainen lisäsi illan toisellaan viimeisessä erässä Suomen johtoa.

Leijonat menetti kahden maali johtonsa nopeasti, kun Philip Holm toi Ruotsin maalin päähän. Tilanne näytti ajoittain pahalta Suomen kannalta, kun Ruotsi myllytti hyökkäyksiään tiukasti viimeiset 10 minuuttia. Koskinen ei kuitenkaan ollut enää ohitettavissa.

Ruotsin EHT:n turnausvoiton nappasi Venäjä, kun se kukisti sunnuntaina päiväpelissä Tšekin. Suomi jäi turnauksen viimeiseksi yhdellä voitollaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle