Rautakallio halusi Ässien urheilujohtajaksi

LIIGA / Haastattelu
Pekka Rautakallion ässäpesti jää kahden kauden mittaiseksi. Valmentajuuden päättyminen oli suunniteltu juttu, mutta urheilujohtajaksi Rautakallio olisi ollut halukas. Kokenut kiekkomies ei pakon edessä voinut muuta kuin kunnioittaa Ässien valintaa.

– Urheilujohtajaksi olisin halunnut, mutta se ei kiinnostanut Ässiä. Olin puhunut vaimon kanssa asiat selviksi, ja olisimme olleet valmiita muuttamaan Poriin pysyvästi. Ässät teki ratkaisunsa, ja kunnioitan sitä, Pekka Rautakallio toteaa.

– Minun piti oikeastaan tulla valmentajaksi vain vuoden keikalle, mutta nyt on menossa jo toinen kausi. Siinä, että en jatka päävalmentajana, ei ole mitään dramatiikkaa mukana.


Pekka Rautakallio suuntaa katseensa uusiin haasteisiin.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Rautakallio ei kokeneena ammattilaisena halunnut lähteä ruotimaan tuntojaan kauden ollessa vasta alkuvaiheessa.

– Koen voimakkaana "Me Ässät" -hengen. Se tarkoittaa sitä, että elämme vain tässä hetkessä, yhteisen päämäärämme muistaen. Olemme sarjassa varsin hyvissä asemissa, joten olisi typerää hukata energiaa asioihin, joihin emme voi vaikuttaa.

– Haluan, että patasydän sykkii joukkueessa yhtä voimakkaasti kuin ennen tämän päivän uutisia. Sama koskee yleisöä. Haluamme antaa heille parhaan panoksemme, ja toivomme saavamme heiltä edelleen energiaa.

Rautakallio on useaan otteeseen tuonut julki mielipiteensä siitä, että Karri Kivi on ainoa oikea valinta seuraavaksi Ässien päävalmentajaksi.

– Onhan tässä paljon positiivista nähtävissä. Tiedän sen, että Karrin ollessa päävalmentajana joukkue on erittäin hyvissä käsissä. Seura oli asiassa ajoissa liikkeellä, mikä on nykypäivänä todella tärkeää. Jos päävalmentaja ei ole selvillä, yksikään pelaaja ei tee jatkosopimusta. Nopeasta toiminnasta on seurajohdolle nostettava hattua.

» Lähetä palautetta toimitukselle