Karri Kivi Ässien ensi kauden valmentaja

LIIGA / Uutinen
Ässien tämän kauden valmennusryhmään kuuluva Karri Kivi ylenee porilaisten päävalmentajaksi kuluvan kauden jälkeen kaksivuotisella sopimuksella. Samalla Ässät ilmoitti Mika Toivolan aloittavan keväällä seuran urheilutoimenjohtajana.

Porilaisten valmennusryhmään jo kaudesta 2002–2003 kuulunut Karri Kivi oli sopimuksesta mielissään.

– Minulla on yhdeksäs valmennusvuosi menossa ja koko ajan yksi tavoitteeni on ollut päävalmentajana toimiminen SM-liigaseurassa.

– Tämä on minulle 13. kausi Ässissä pelaajaura mukaan lukien, joten on todella upeaa, että pääsen valmentamaan juuri Ässiä.

Pelaajaurallaan Ässiä edustanut Kivi toimii tällä hetkellä Pekka Rautakallion apuvalmentajana. Kaksikko on saanut Ässät hyvään lentoon, ja pata majaileekin sarjataulukossa toisena.

– Sinällään tämä pesti ja siihen liittyvät asiat ovat ensi kevään juttuja. Tällä hetkellä keskittyminen on täysin tässä kaudessa ja tässä hetkessä. Ainoa poikkeus on pelaajasopimukset, joita tietysti tehdään jo ennen kevättä. Muuten tämä ei tällä hetkellä muuta kenenkään arkea

– Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on käynnistynyt. Päävalmentaja on siinä luonnollisesti avainasemassa. Pelaajia tietysti kiinnostaa kuka toimii päävalmentajana, joten tästä eteenpäin kaikki edellytykset etenemiselle ovat olemassa, myhäilee seuran toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki.


Mika Toivola ja Karri Kivi työskentelevät jälleen yhdessä.
Mikko Ruohola - http://ruohola.org/

Toivolan paluu

Ässät kaudella 2005–2006 hopealle valmentanut Mika Toivola tekee paluun Isomäkeen. Miehen sopimus urheilutoimenjohtajan tehtävistä alkaa ensi keväällä toukokuun ensimmäinen päivä.

– Otan tämän tehtävän kovana haasteena. Tehtäväkuvani tulee olemaan laaja, mutta tärkeimpinä tehtävinä ovat pelaajatarkkailu ja valmennuksen kanssa toimiminen. Tiedän itse kokemuksesta, millaista tukea valmennus vaatii erilaisissa tilanteissa. Pelaajatarkkailupuolella tärkeää on tuntea sekä omat pelaajat että vastata valmennuksen tarpeisiin ulkopuolisessa pelaajatarkkailussa, joten kilometrejä varmasti tulee mittariin, Toivola toteaa.

– Olen toiminut viimeiset 13 vuotta ammattilaisvalmentajana ja nyt oli aika hakea uusia haasteita. Päätös asiasta ei ollut mikään hetken mielijohde, vaan ensimmäiset alustavat keskustelut Ässien kanssa käytiin noin vuosi sitten.

– Urheilujohtajan tulo on merkittävä askel Ässien historiassa. Ensimmäistä kertaa meillä on henkilö, joka päätoimisesti keskittyy urheilutoimintaan ja sen kehittämiseen entistäkin ammattimaisemmaksi, HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Laine kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle