SaiPa julkisti valmennustiiminsä

LIIGA / Uutinen
SaiPan tulevan SM-liigakauden 2012–2013 valmennustiimi on valmis. Päävalmentaja Pekka Tirkkosen apuna nähdään Ari Santanen, Jussi Huhtala sekä Janne Valtonen.

Ari Santanen nähdään myös tulevilla kausilla SaiPan vaihtoaitiossa.

SaiPan valmennusryhmässä, päävalmentajaksi saapuvan Pekka Tirkkosen apuna, jatkavat Ari Santanen ja Jussi Huhtala, jotka saavat seuraa maalivahtien koulimisen kontolleen ottavasta Janne Valtosesta. Santasen ja Valtosen pestit kattavat kaksi tulevaa kautta, kun taas Huhtalan vain tulevan sesongin 2012–2013.

Jo kaudesta 2008–2009 mukana SaiPa-valmennuksessa ollut 42-vuotias Santanen odottaa mielenkiinnolla tulevaa yhteistyötä.

– Valmennustiimin jäsenet ovat kaikki entuudestaan tuttuja, mutta nyt alkaa kokonaan uusi projekti. Ei olla vielä hirveästi ehditty linjauksista jutella, mutta uusia ajatuksia ja lähestymiskulmia tulee varmasti mukaan valmennukseen. Odotan mielenkiinnolla uutta haastetta, Santanen kommentoi.

Kolmannen kautensa SaiPan fysiikkavalmentajana aloittava Huhtala, 39, tietää tarkkaan mihin asioihin pitää jatkossa pelaajien kanssa panostaa.

– Analysoimme heti kauden jälkeen tarvittavia muutoksia harjoittelussa. Runko pysyy aika samanlaisena. Onnistuttiin päättyneellä kaudella oheisharjoittelussa aika hyvin. Kehitettävää on aina liikkuvuudessa sekä aerobisessa kapasiteetissa, Huhtala toteaa.

"Uusvanhana" kasvona SaiPan riveissä nähtävä 43-vuotias Valtonen on lappeenrantalaiselle kiekkoyleisölle tuttu mies maalitolppien välistä. Valtonen edusti SaiPaa 1980–1990-luvuilla yhteensä seitsemän kauden ajan niin SM-liigassa kuin I-divisioonassakin.

– Tämä on hieno haaste minulle. Selkeä tavoite valmentajana on ollut päästä ammattilaissarjaan valmentamaan ja nyt sain siihen mahdollisuuden, Valtonen tuumii tyytyväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle