Bluesille taas maalin tappio, hätäavulle ja porilaislupaukselle kiitosta

LIIGA / Haastattelu
Riiassa pelattava harjoitusturnaus lähenee loppuaan. Blues koki taas maalin tappion. Se pelaa keskiviikkona pronssiottelussa uudelleen Atlantia vastaan.

Blues asteli Riiassa kaukaloon kolmannen kerran tiistai-iltapäivänä. Kaivattu voitto jäi saamatta, espoolaiset taipuivat taas maalin erolla. Venäläismaalivahti Nikita Davidov koppasi kiekkoja huippuvarmasti.

– Taas tuli takkiin, Bluesin Lauri Marjamäki huokasi rätisevien puhelinlinjojen takaa.

– Ei taaskaan riittänyt kuin tuohon. Ei voi täysin tyytyväinen olla.

Marjamäki on luonnehtinut rutiinia negatiiviseksi sanaksi, koska rutiinit pysäyttävät kehityksen.

Hän haluaa kuitenkin käyttää termiä luonnehtiessaan eroa KHL-seuroihin.

– Rutiini on negatiivinen sana, mutta Euroopan huippujoukkueet pystyvät pitämään tasonsa paremmin. Toinen erä oli meille vaikea, kolmas taas parempi.

– Ei oltu tarpeeksi jämäkkiä. Paljon on kehitettävää, mutta sitä varten olemme täällä.


Santeri Arousva saa Marjamäen kehut.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Voldenille, Arousvalle ja Westinille kehuja

Bluesin maalilla Lars Volden pelasi harjoituskauden parhaan ottelunsa. Mieleenpainuvin suoritus oli norskivahdin toisessa erässä tekemä hanskatorjunta, kun hän venyi Janne Niskalan laukauksen eteen.

Atlantin Alexander Rybakov pääsi hetken päästä puhtaaseen läpiajoon. Volden kesti, mutta pian Nikolai Zherdev tarjosi varman maalintekopaikan Denis Bajeville, joka laukoi voittomaalin.

– Volden oli mies paikallaan. Vahva esitys, hän antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa, Marjamäki kehui.

Bluesin sentterihankinta Marco Rosa on heikon liikkeensä takia ollut vaikeuksissa alkusyksystä. Kanadalaisella on ollut vaikeuksia omaksua sentterin roolia eurokaukalossa.

Nyt hänen pelinsä on petraantunut. Hyökkäyspäässä hän kykeni luomaan tekopaikkoja, hankkien myös toisessa erässä Bluesille ylivoimapelin vahvalla suorituksellaan voitetun aloituksen jälkeen.

Rosan ketjukaverit Camilo Miettinen ja Tommi Huhtala esiintyivät myös edukseen. Miettinen laukoi terävällä ranteellaan Bluesin ainoan maalin.

– Rosan ketju pelasi parhaan pelinsä tähän saakka. Jens WestinSanteri Arousva oli helkutin hyvä puolustajapari. Virheetöntä peliä hyvällä ilmeellä ja moraalilla.

Marjamäki ei halunnut spekuloida Westinin jatkoa joukkueessa ennen turnauksen päätöstä. Lienee kuitenkin selvää, että Blues-valmennus haluaisi hänet pitää. AIK:n halut ja espoolaisten resurssit ratkaisevat.

Viimeinen peli muistetaan

Blues kykeni sunnuntaisen Lokomotiv-ottelun tapaan lopussa järjestämään hyvän myllytyksen vastustajan päähän. Atlantilla oli vaikeuksia päästä pois alueeltaan.

– Saimme kevyen jäähyn ottelun lopulla, mutta se tapettiin ja saimme taas ilman veskaria paikat. Se maalinteko on vaan jäänyt uupumaan.

Turnauksen viimeiset ottelut pelataan keskiviikkona. Joukkue matkaa torstaina laivalla takaisin Suomeen.

– Siinä se on, että viimeisessä pitää pystyä pelaamaan turnauksen paras peli. Se on se minkä turnauksesta muistaa niin henkilökohtaisella kuin joukkuetasollakin, Marjamäki päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle