Mielipide

Ennakkokatselussa Kuninkaan paluu

LIIGA / Kolumni
Leffateattereissa vasta jouluna, mutta ennakkopätkät nähtiin jo nyt Rinkelinmäen multipleksissä. Raakaversio antaa luvan odottaa hyvää showta varsinaisissa näytännöissä.

Megaluokan projekteissa satsataan usein näyttävään alkuun. Niin tehtiin tälläkin kertaa. Vitkovicen Viggo Mortensen aloitti näytännön vauhdikkailla action-kohtauksilla, joissa epävarman katsojan mieleen juolahti väkisinkin stunttien hyödyntäminen. Tähti halusi kuitenkin tehdä hommansa tyylikkäästi ja ottaa yleisön heti omakseen. Jatko ei sujunut aivan yhtä vauhdikkaasti, joskin väläyksittäin päätähti otti kohtaukset haltuunsa omalla karismallaan.

Heti näytännön alkumetreillä elokuvan ohjaaja teki hämmästystä herättäneen ratkaisun ja antoi valkokankaan kakkosketjun tähtien täytettäväksi turhankin pitkäksi ajaksi. Yleisö ei tykännyt - itse raina ei sitä kiinnostanut yhtä paljon kuin suurimman tähden edesottamusten seuraaminen.

Tähdellä ei tässä jatko-osassa ollut ihan monta tähtihetkeä kuin edellisissä sarjan osissa. Muutama sankarikohtaus tarinaan oli mahdutettu, mutta ne pilasi poikkeuksetta tökerösti kohtauksen itselleen varastanut vastanäyttelijä. Toivottavasti lopullisessa versiossa kollegat tajuavat jutun juonen hieman paremmin ja antavat tähden loistaa haluamallaan tavalla. Lisäksi muutamassa kohtauksessa tähti oli latistaa tunnelman täysin menetettyä otteen hahmostaan ja antamalla lintuhahmoisille "pahan kätyreideille" mahdollisuuden viedä tarinaa yleisön kannalta epätoivottuun suuntaan.

Ihan varmaa hittiä rainasta ei siis uskalla luvata, mutta tähden osalta homma näyttää lupaavalta. Pitkä esiintymistauko ei näyttäisi kadottaneen taitoja mihinkään. Muusta esiintyjäkaartista jäi vielä hieman vaisu kuva - varsinkin tähden seurueen veteraanijäsen ei tahtonut olla oikein samalla aaltopituudella muun ryhmän kanssa. Muutama hyvin lupaavalta vaikuttanut kohtaus kuivui kasaan tähden komppaajan sekoillessa vuorosanoissaan. Toivon mukaan asia korjaantuu jäljellä olevien parin kuukauden aikana - aineksia koko esiintyjäporukalla on huomattavasti nähtyä parempaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle