Bluesin yllättävän kova syke ei yllättänyt Schneideria, vaikka espoolaisjoukko meinasi lopussa yltää rinnalle asti.
- Pudotuspelit ovat aina tiukkoja. Meillä oli menestystä Bluesia vastaan runkosarjassa. Asioilla on tapana muuttua tiukemmiksi ja kilpailuhenkisemmäksi pudotuspelien aikana. Me olemme kuitenkin valmiita siihen, Schneider sanoi varmasti katsoen suoraan haastattelijaa silmiin.
Espoon Blues ja TPS ovat kohdanneet toisensa välisarjan takia runkosarjassa kahdeksan kertaa ja pudotuspelien venyessä on mahdollista, että joukkueet kohtaavat 15 kertaa tämän kauden aikana. Onko David Schneider jo kyllästynyt espoolaisnaamoihin?
- En sanoisi, että kyllästynyt mutta tunnemme kyllä heidän pelinsä läpikotaisin ja he tuntevat meidät. Kysymys on suoritustasosta.
Pyydettäessä Schneider analysoi tämän omin sanoin tutun vastustajajoukkueensa seuraavasti:
- No, me olemme ilmiselvästi parempi joukkue. On heillä hyviä pelaajia - Ladislav Kohn ja Teemu Elomo ja pari hyvää puolustajaa sekä suhteellisen hyvä maalivahti. Luulen silti, että jos pelaamme omaa peliämme ilta illan jälkeen, niin meidän pitäisi voittaa.
Tepsin toiseen maalin David Schneider merkittiin syöttäjäksi ja maalintekijäksi kuulutettiin Mika Alatalo. Monille hallissa oli yllätys, että Alatalo merkittiin
maalintekijäksi. Schneider näki asian kuitenkin menneen aivan oikein.
- Minusta Alatalo ohjasi sen sisään. Heitin sen vain maalille ja tiesin, että Altsi on aina maalilla. Hänellä on aika hyvät kädet ja saa usein väliin jonkun ruumiinosansa, Schneider sanoi.
Syöttö Alatalon maaliin syntyi, kun Schneider heitti jälleen kerran rannevedon maalille. Yksi silmiinpistävä asia illan ottelussa oli miten Schneider jatkuvasti käytti viivalla rannevetoa lyöntilaukauksen sijasta. Oliko kyseessä siis päävalmentaja Jukka Koivun määräys vain
toimittaa kiekkoa maalille?
- Se ei ole valmentajan käskytys, vaan se riippuu tilanteesta. Usein jos edessä on kaveri, niin sinulla ei ole aikaa viritellä laukaustasi. Joskus vaikka olisi aikaakin, niin mielummin käytän rannelaukausta, koska siten pystyn kontrolloimaan laukaustani paremmin. Jossain peleissä lauon kymmenen lämäriä ja jossain en yhtään, Schneider kertoi.
- Tämä on ensimmäinen kokonainen kauteni. Viime vuonna (Lukossa) pelasin vain yhdeksän peliä. Aloitin kauteni tänä vuonna hieman vaisusti. Jouluntienoilla alkoi tuntua siltä, että pelaan hyvin ja kehityn jatkuvasti. Toivottavasti tuo trendi jatkuu, analysoi Schneider kauttaan.
Jenkkipuolustaja kiistää, että hänellä olisi mitään pudotuspelirituaaleja.
- Ei. Koetan jatkaa kaikkea tekemistäni samaan malliin kuin runkosarjassakin. Jos asiat toimivat, niin rutiineita ei ole syytä muuttaa. Ei minulla ole mitään erityistä pudotuspelejä varten.
Pelillisesti eroa pudotuspelien ja runkosarjan väliltä kuitenkin löytyy.
- Sitä toivoisi, että runkosarjassa on yhtä keskittynyt ja valmis jokaiseen otteluun. Tietenkin suoritustaso vaihtelee. Pudotuspeleissä sitä yrittää varmistaa, että keskityt jokaiseen pelisi osa-alueeseen huolella - eritoten puolustamiseen. Pudotuspelien henkeen kuuluu, ettei oteta niin paljon riskejä kuin kenties runkosarjassa, Schneider summaa.