Mika Toivola ja Ässät vuoden jatkosopimukseen (päivitetty)

LIIGA / Uutinen
Ässien vastuuvalmentaja Mika Toivola jatkaa porilaisseuran luotsina myös kaudella 2005-2006. Lisäksi toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki on aloittanut neuvottelut joukkueen avainpelaajien kanssa.

Ässien ja Toivolan, 33, solmima sopimus on yksivuotinen Ensi kausi on Toivolan neljäs Ässien peräsimessä, ja vuoden mittainen jatkopesti olikin tällä erää molempien osapuolten toiveissa.

- Molempien osapuolten intresseissä oli yhden kauden kattava sopimus. Kovin pitkiä neuvotteluja ei edes tarvinnut käydä, vaan löysimme toisemme varsin nopeasti, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kommentoi.

- Kun seura oli näin aikaisin liikkeellä, niin se osoitti, että heillä on todellista halua pitää minut. Ja kun tarjouskin oli hyvä, niin ratkaisu oli helppo tehdä, päävalmentaja Toivola puolestaan valotti syntynyttä neuvottelutulosta.

Vain yhden kauden mittainen jatkosopimus herättää luonnollisesti ajatuksia, että Ässien ja Toivolan yhteistyö päättyisi hyvässä yhteisymmärryksessä keväällä 2006. Sekä Hirsimäki että Toivola kuitekin kertovat, ettei mitään tuon suuntaista päätöstä ole tehty.

- Totta kai valmentajan elinkaari yhdessä seurassa on aina tietyn mittainen. Sen takia vuoden sopimus istui nyt seurallekin parhaiten, mutta ei tämä silti välttämättä sitä tarkoita, että ensi kausi olisi Toivolan projektin päätös. Vuoden päästä katsotaan asioita taas uudelleen, Hirsimäki vakuutteli.

Valmentajan elinkaaren lisäksi Toivolan jatkohaluihin vaikutti myös se, että perheen määränpää on vielä epäselvä. Onkin mahdollista, että ensi vuonna Toivola asustelee Porissa ilman perhettään, ja se olikin osasyy lyhyeen sopimukseen.

- Ja kun on tosiaan jo kolme kautta takana, niin onhan se ihan luonnollista jatkaa nyt vain vuoden sopimuksilla eteenpäin. Alunperinhan Ässissä on ollut puhetta vuoteen 2007 asti ulottuvasta projektista ja kyllä minulla on sen suhteen kiinnostusta. Mutta se taas riippuu niin monista asioista, kuten joukkueen vaihtuvuudestakin.

Toivola on ollut tyytyväinen valmennusryhmäänsä ja haluaisi sen jatkavan kokonaisuudessaan apunaan. Hirsimäki aikookin keskustella Karri Kiven, Pasi Kaukorannan ja Pasi Matalamäen jatkopesteistä miesten kanssa vielä ennen joulua.

- Yhteistyö tällä ryhmällä on toiminut hyvin ja haluaisin heidän jatkavan. Sen suuntaisia keskustelujakin on kyllä käyty, mutta muuten en tietenkään voi heidän puolestaan asioita kommentoida, Toivola kertoi toiveikkaana.

Toimitusjohtaja Hirsimäki vahvistaa seuran aloittaneen jatkoneuvottelut myös avainpelaajiensa kanssa, mutta tällä rintamalla ei hänen mukaansa ole vielä ratkaisuihin asti päästy. Maalivahdistaan Scott Langkow'sta Ässät ei pystyne pitämään kiinni, mutta muilta osin Hirsimäki haluaa pitää vaihtuvuuden mahdollisimman pienenä.

- Meillä on selvä visio siitä millaisen joukkueen ensi kaudeksi rakennamme ja sen vision eteen nyt tehdään töitä. Lähtökohta on ehdottomasti se, että pystyisimme pitämään avainpelaajistamme kiinni.

- Runko on mielestäni kunnossa. Pyrimme vain hieman terävöittämään materiaaliamme sen minkä budjetti antaa myöden, visioi puolestaan patapaitojen pääkäskyttäjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle