Peli kerrallaan

LIIGA / Haastattelu
Jo alkukaudesta näytti siltä, että Tapparan kokeneeseen joukkueeseen ei tulisi mahtumaan yhtään nuorta tulevaisuuden lupausta. Mutta niin vain kävi, että vuonna 1985 syntynyt Teemu Nurmi vakiinnutti paikkansa nimekkäässä joukkueessa. Kuluneen kauden aikana tämä rightin puolelta ampuva laitahyökkääjä on osoittautunut paitsi todelliseksi taistelijaluonteeksi, myös yhdeksi Tapparan fyysisimmistä pelaajista. Kauden kääntyessä ehtoopuolelle kyselimme lyhyesti Nurmen mietteitä playoffeista.

Sinulla on kokemusta kahden edellisen kauden pudotuspeleistä SM-liigatasolla yhteensä 11 ottelun verran. Minkälaista etua kokemus antaa?

- Kyllä se kieltämättä hyvä asia on, vaikka en ole läheskään kokenein meidän porukasta. Myöskään playoff-peleihin valmistautuminen ei pitäisi olla erilaista runkosarjaan verrattuna, mutta kyllä niihin silti syttyy aivan eri tavalla. Ne ovat kuitenkin isoja pelejä.

Tapparaa on joissakin yhteyksissä kaavailtu jopa mestarisuosikiksi. Millaisia paineita se luo?

- Ei mitään erityisiä paineita. Pelataan vaan omaa peliämme ja tehdään parhaamme. Peli kerrallaan mennään eteenpäin.

Tapparalla oli heikompi jakso runkosarjan lopussa, kun joukkue onnistui voittamaan vain kaksi ottelua kahdeksasta olympiatauon jälkeen. Onko aihetta huolestua?

- Ei. Ne pelit on unohdettu ja nyt kaikki huomio on suunnattu vain ja ainoastaan seuraavaan peliin. Meille se tärkein peli on ensi torstaina ja siihen keskitytään sata lasissa.

Miten valmistaudut henkilökohtaisesti playoff-peleihin? Teetkö jotain normaaleista rutiineista poikkeavaa?

- En oikeastaan mitään erityistä. Herkistelyä tulee ehkä tehtyä hieman huolellisemmin. Lisäksi keskityn jokaiseen peliin kerrallaan, eli ajatukset pidetään tiiviisti vain seuraavassa pelissä.

Suoritat myös asevelvollisuutta tällä hetkellä. Haittaako intti pudotuspelejä?

- Ei. Meillä on täysi vapautus intistä playoffien ajaksi ja ne hommat jatkuvat, kun pelit on pelattu.

Mitä mieltä olet Ässistä vastustajana? Sopiiko pataryhmä Tapparan vastustajaksi?

- Pakko sopia. Ässät sattuivat tulemaan vastaan ja niitä vastaan pelataan. Ei siinä mitään sen kummempaa ole.

Millä aseilla Ässät on voitettavissa?

- Ihan meidän omilla aseilla, eli luistellaan paljon, voitetaan kaksinkamppailut ja pidetään yleisesti aggressiivinen ilme sortumatta kuitenkaan ylilyönteihin. Todennäköisesti pienet asiat tulevat ratkaisemaan paljon.

Ässät on tunnetusti fyysinen joukkue, mutta käytät itsekin varsin taklausvoittoisia otteita. Nouseeko oma roolisi erityisesti esiin juuri näissä peleissä?

- Välillä sitä tosiaan tulee käytettyä kovempia otteita ja siinä mielessä Ässät on ehkä ihan hyvä vastustaja. Tulee pelattua itsekin aika fyysisesti ja pystyy sitä kautta auttamaan joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle