Lailliset vai laittomat?

LIIGA / Artikkeli
Tappara-HPK-ottelun jälkeen Hakametsän pukukoppikäytävällä puhuttiin totta kai Billy Tibbettsistä, mutta pääosan varasti kaksi säärisuojaa. Eero Väreen suojien koko aiheutti suurta keskustelua.

Väre pelasi ensimmäisen liigaottelunsa sitten syyskuun. 22-vuotias Väre joutui olemaan pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi.

– Mulla meni vasen polvi kahden ottelun jälkeen treeneissä. Kierukka halkesi ja se oli kolme kuukautta taukoa. Nyt olen Mestiksessä pelannut muutaman pelin, mutta sitten tuli pikahälytys, kun Oksan Mika sai kiekon rintaansa. Miikalla tuli kiekko ristikosta läpi tuohon silmäkulmaan aamujäällä tänään, ja osasin jo sitten vähän valmistautua, että tänään saattaa olla peli edessä, Väre kertasi kauden tapahtumia.

Miehen peliesitysten sijaan enemmän puhuttiin hänen varusteistaan. Hallin uumenissa oltiin liki varmoja siitä, että Väreen patjat olivat liian suuret, vanhojen sääntöjen mukaiset. Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen tiukkasi pitkään otteluvalvojalta mielipidettä asiasta.

– Jos joukkue pyytää mittaamaan maalivahdin varusteet, se tapahtuu erätauolla ja siitä seuraa automaattisesti rangaistus. Jos varusteet ovat lailliset, jäähyn saa mittauttanut joukkue ja jos ei, jäähyn saa maalivahdin joukkue, otteluvalvoja Miikka Mäkelä kommentoi ottelun jälkeen.

– Jos varusteet eivät ole laillisia, niillä ei saa sen jälkeen pelata. Käytännössähän se tarkoittaa maalivahdin vaihtamista.

Maalivahtien varusteiden mitat muuttuivat kuluvalle kaudelle. Varusteiden kokonaispinta-ala pieneni yksitoista prosenttia aiemmasta. Patjojen leveydestä katosi yksi tuuma, eli noin 2,5 cm. Muutokset ovat peruja NHL:stä, jossa sääntöjä muutettiin jo viime kaudelle.

HPK:n leirissä asiasta oltiin ymmärrettävästi varsin vaitonaisia.

– Kyllä meillä pitäisi olla tietoa, että kukaan ei pelaa vanhoilla. Ei kenenkään pitäisi ehdoin tahdoin vetää väärillä varusteilla. Ihmettelen jos ei niitä ole mitattu. Aika hölmöjä me oltaisiin, jos väärillä pelattaisiin - sitten annettaisiin kyllä sapiskaa jollekin, päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi.

Väreen varusteiden koko jäi lopulta mysteeriksi, sillä Tappara ei niitä mittauttanut.

– Ei käynyt kyllä mielessä. Voi olla, että ne olivat liian isot, en kiinnittänyt huomiota asiaan, lausui Tappara-luotsi Rauli Urama.

» Lähetä palautetta toimitukselle