Tommi Turusesta saapasmaan susi

LIIGA / Uutinen
Suomalaisten virta Italiaan jatkuu, kun Pelicansissa viime kaudella pelannut konkarihyökkääjä Tommi Turunen siirtyy saapasmaan pääsarjaan. Miehen uusi seura on HC Senfter Pustertal.

Kokenelle 36-vuotiaalle Turuselle siirto Italiaan on ensimmäinen ulkomaankomennus. SM-liigassa kokemusta sensijaan on useammastakin eri joukkueesta, sillä mies on pukenut päälleen Lukon, Bluesin, JYPin, Pelicansin, Jokerien ja Ilveksen paidan. Päättyneellä kaudella mies pelasi Pelicansissa 55 ottelua tehoin 8+7.

Savonlinnalaislähtöisen Turusen uran parhaat kaudet ajoittuvat vuosituhannen vaihteeseen ja niin ikään Pelicansiin, tuolloin kaudella 2000-2001 mies viimeisteli 55 ottelussa yhtä monta pistettä (21+34). Viime kaudelle paluu Lahteen ei kuitenkaan sujunut yhtä ruusuisesti ja kaksivuotisen sopimuskauden toinen vuosi jäi kesken.

Pohjois-Italiasta kotoisin oleva "Sudet"-lempinimeä totteleva HC Senfter Pustertal sijoittui Serie A:ssa toiseksi viimeiseksi. Muutama päivä aiemmin seura ilmoitti tehneensä sopimuksen Jukureissa viime kaudella hyökänneen Jesse Wellingin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle