Kanadalaishyökkääjä Martin Sonnenberg KalPaan

LIIGA / Uutinen
KalPa tiedotti tiistaina vahvistaneensa hyökkäyskalustoaan kanadalaisella Martin Sonnenbergillä. 28-vuotias Sonnenberg siirtyy KalPaan yhden vuoden mittaisella sopimuksella.

Martin Sonnenberg tuo KalPan hyökkäykseen annoksen kokemusta. 183 senttiä pitkä ja 84 kiloa painava kanadalainen on pelannut pääosan ammattilaisurastaan AHL:ssa, mutta tilille on kertynyt myös 63 NHL:n runkosarjaottelua Pittsburgh Penguinsin ja Calgary Flamesin pelipaidoissa. Lisäksi Sonnenberg on pelannut seitsemän ottelua NHL:n pudotuspeleissä kaudella 1998-99.

- Sonnenbergiltä löytyy AHL:stä lähes 500 ottelua ja lähes 300 pistettä sekä yli 600 jäähyminuuttia, joiden myötä odotamme hänen tuovan joukkueeseemme kokemusta, pisteitä sekä myös fyysistä pelaamista. Kun hänelle on löydetty oikea rooli, on myös tulosta syntynyt, mistä osoituksena AHL:ssä kaksi vähintään 50 pisteen kautta ja kolme 20 maalin kautta. Lisäksi hän pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä, mikä on ehdottoman hyvä asia ja mahdollistaa peluutukseen lisää variaatioita, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Arto Sirviö valottaa.

Sonnenberg on KalPan kolmas ulkomaalaisvahvistus. Joukkueen puolustuksesta löytyvät ruotsalainen Mats Hansson ja Sonnenbergin maanmies Kyle Peto. KalPa hakee joukkueeseensa vielä yhtä hyökkääjäpelaajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle