HPK:n viime tilikausi voitollinen, yhtiö toiminnan tueksi

LIIGA / Uutinen
SM-liigassa viimeisenä yhdistysmuotoisena seurana toimiva Hämeenlinnan Pallokerho perustaa osakeyhtiön toimintansa tueksi. HPK tiedotti asiasta tilikauden tulosjulkistuksen yhteydessä. Mestaruuteen päättynyt liigakausi meni myös taloudellisesti hyvin seuran tehtyä 480 000 euron voitollisen tuloksen. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta noin 600 000 euroa.

Rekisteröidyn yhdistyksen toiminnan taustalle ja pääomien keräämiseen perustetaan pitkien neuvottelujen jälkeen vielä nimeämätön tukiyhtiö, mutta varsinainen HPK:n jääkiekkotoiminta jatkaa toistaiseksi edelleen yhdistyksenä.

- Yksi johtava idea on se, että tämä yhtiö tulee olemaan erillinen HPK:sta. Esimerkiksi tässä osakeannissa saatavia varoja ei käytetä edustusjääkiekon toimintaan, vaan ne toimivat selkänojana tälle yhtiölle, kertoo HPK-Edustusjääkiekko ry:n puheenjohtaja Harri Lintumäki.

Syntyvän osakeyhtiön omistuspohja ja tarkempi aikataulu yhtiön käynnistämiselle kerrotaan myöhemmin. Pääomistajina tulevat olemaan nykyiset rekisteröidyt yhdistykset, HPK-Edustusjääkiekko ry ja HPK-Juniorijääkiekko ry, joiden haltuun jää päätäntävaltainen osake-enemmistö.

Muut omistajatahot tulevat olemaan seuran pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, lähinnä paikallisesti merkittäviä yrityksiä. Näiden yritysten nimet pidetään toistaiseksi arvailujen varassa.

HPK:n toimiminen yhdistysmuotoisena on tähän saakka ollut seuran johdon mukaan tietoinen valinta. Mitään pakkoa osakeyhtiömuotoon ei seuran mukaan ole ollut. Seuran näkemys on herättänyt hämmästystä, koska osakeyhtiömuotoinen toiminta on ollut yksi SM-liigaseuroille määritetyistä kelpoisuuskriteereistä.

- Ketään ei haluta ärsyttää, vaikka edustusjääkiekko jatkuukin SM-liigan ainoana yhdistyksenä. Toiminta on läpinäkyvää, eikä mitään salaista liity siihen, Lintumäki sanoo.

- Yhdistämällä yhteisöllisyys ja talkoovoimat ja liike-elämän laajempi mukaanotto on mielestämme oikea tapa tehdä jääkiekkotoimintaa Hämeenlinnassa toistaiseksi. Suurin muutos tulee olemaan tämän tukiosakeyhtiön perustaminen selkänojaksi. Tämän yhtiön perustaminen on HPK:n ja hämeenlinnalaisen kiekkoilun toiminnan yhtenäisyyden ja kehittämisen kannalta vahvuudet säilyttäen hyvä ratkaisu.

» Lähetä palautetta toimitukselle