Tuomas Tarkki Kärppien maalille

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpille tuli yllättävä maalivahdin tarve, kun ykköstorjujaksi kaavailtu Andy Chiodo loukkasi nivusensa harjoitusottelussa. Oululaiset joutuivat tilanteeseen, jossa Jaakko Suomalainen oli seuran ainoa maalivahti. Hänen parikseen seura hankki Jatkoajan saamien tietojen mukaan Pohjois-Amerikassa viime vuodet pelanneen Tuomas Tarkin. Aluksi kyseessä on kahden kuukauden mittainen koeaika.

Rauman Lukon kasvatti Tarkki on pelannut viisi viimeistä kautta Pohjois-Amerikan eri sarjoissa. Neljä ensimmäistä kului yliopistosarja CCHA:ssa. Viimeinen näistä kausista oli menestys: Tarkki pääsi viimein seuransa ykkösvahdiksi ja hänet valittiin kauden päätteeksi koko sarjan parhaaksi torjujaksi.

Vuosi sitten hän harjoitteli kesän Tapparan mukana, mutta palasi kuitenkin Pohjois-Amerikkaan. Viime kaudella Tarkki pelasi sekä ECHL:n Gwinnet Gladiatorsissa että AHL:n Chicago Wolvesissa. Pelattuja otteluita kertyi AHL:ssä yhteensä 31 kappaletta, sillä mies oli pitkään maalivahtien loukkaantumisongelmista kärsineen NHL-seuran Atlanta Thrashersin kolmantena maalivahtina.

Hiljattain TPS:n kanssa sopimukseen päässyt Jani Hurme taisteli viime kaudella Tarkin kanssa pelipaikasta Chicagossa. Taistelu päättyi Tarkin voittoon, sillä Hurme joutui siirtymään ECHL:ään.

Tarkin tilillä on myös kolme ottelua SM-liigasta, kun mies aukoi luukkua B-juniori-ikäisenä kaudella 1996-1997. Torjumaan asti nykyään 193 senttiä pitkä ja 93 kiloa painava 26-vuotias Tarkki ei vielä tuolloin kuitenkaan päässyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle