Maalinteko Tapparan kompastuskivenä

LIIGA / Artikkeli
Tappara pelasi Espoossa huomattavasti paremman ottelun, kuin maanantaina Tampereella. Vaikka kirvesrintojen esitys on paranemaan päin, maalin tekeminen on edelleen liian vaikea tehtävä tamperelaisryhmälle. Tiistaina se osoittautui mahdottomaksi.

Tappara on onnistunut tekemään viimeisissä kahdessa pudotuspeliottelussa Bluesia vastaan vain yhden maalin. Tapparan valmentaja Rauli Uraman näkemys siitä, kuinka vaikeaa maalin tekeminen voi olla, vastaa illan ottelun kaltaista tapahtumasarjaa.

- Se voi olla just noin vaikeeta kuin se tänään oli. Tekeminen kohti maalia oli hyvää, mutta se viimeinen silaus sieltä puuttui.

- Se, joka hallitsee maalien edustoja, voittaa nämä ottelut. Tänään Blues oli siinä paljon parempi.

Uraman mielestä tehottomuus on koko joukkueen laajuinen ongelma. Yksittäiset pelaajat, kuten esimerkiksi ala-arvoisesti pudotuspeleissä esiintynyt Stefan Öhman, eivät kelpaa syntipukeiksi.

- Tehottomuutta on ollut kautta linjan. Ketään yksittäistä pelaajaa ei tästä voi syyttää.

- Kuka sen kiekon maaliin saa, sillä ei ole merkitystä. Tietysti niiltä pelaajilta odotetaan onnistumisia, jotka ovat maaleja aikaisemminkin tehneet.

Ylivoimaa Tappara sai harjoitella päätuomari Jyri Rönnin avustuksella runsaasti. Urama ei halunnut kommentoida tuomarin esitystä lainkaan, mutta hänen mielestään laukauksien laatu oli Tapparan runsaan ylivoimapelin kompastuskivenä.

- Erityisesti laukausten laadussa on parannettavaa ja kylmäpäisyyttä on saatava lisää ratkaisuihin. Maskipelaamiseen olen tyytyväinen, saatiin miehiä hyvin maalille.

- Tämä peli oli meiltä jo taistelua ja pyrkimystä. Mentiin eteen päin eilisestä ja saatiin jotain osa-alueita paremmin kuntoon.

- Kerran meidän vain Espoossa täytyy voittaa. Torstaina hoidetaan homma kotona ja sitten sen jälkeen meidän on pystyttävä ottamaan vierasvoitto. Blues pystyi siihen eilen ja meidän vuoro tulee lauantaina, Urama vakuutti.

Lääkkeet torstain kotivoiton varmistamiseksi löytyvät Uraman mukaan maalineduspelaamisesta.

- Tänään nähty esitys ei torstaina riitä meille voittoon. Pitää olla valmis ottamaan iskuja vastaan maalin edessä, lisäksi tarvitaan kärsivällisyyttä. Vaikka tänään hallitsimme peliä näennäisesti, emme pärjänneet maalineduspelissä Bluesille ollenkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle