Kokenut NHL-hyökkääjä kokeilemaan Jokereihin

LIIGA / Uutinen
Ryan VandenBussche, 33, liittyy Jokereihin kuukauden koeajalla. VandenBussche saapui Suomeen aikaisemmin päivällä ja pelaa ensimmäisen ottelunsa torstaina Ässiä vastaan. Romuluinen hyökkääjä on Jokereiden toinen ulkomaalaisvahvistus tämän kauden joukkueessa.

Jokerit tiedotti tiistaina vahvistaneensa joukkuettaan Ryan VandenBusschella. Kovaotteinen laitahyökkääjä tuli maanantaina Suomeen ja pelaa ensimmäisen ottelunsa torstaina, kun Jokerit kohtaa kotihallissaan Ässät.

- Kyselin hänestä muutamalta tutultani Pittsburghissä ja St. Johnissa ja kaikki korostivat samoja asioita: hän on loistava joukkuepelaaja ja johtajatyyppi, kertoi jokerivalmentaja Doug Shedden VandenBusschen taustoista.

- Hän oli valmis tulemaan koeajalle ja näyttämään, että pystyy pelaamaan tässä liigassa. Se sopi meille mainiosti. Loppu on kiinni hänestä. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Yli 300 NHL-ottelua pelannut VandenBussche on tullut tunnetuksi puolustavana ja fyysiseen peliin pystyvänä hyökkääjänä, joka ei kaihda tappeluitakaan. VandenBusschella on vyöllään lähes 90 tappelua taalaliigassa.

- En varmastikaan tee 50:tä maalia, mutta olen joukkuepelaaja, pelaan fyysisesti, olen hyvä karvaaja ja pystyn puolustamaan joukkuetovereitani, VandenBussche luetteli vahvuuksiaan. Pelkäksi tappelijaksi hän ei kuitenkaan aio SM-liigassa leimautua.

- En ole tullut tänne tappelemaan, vaan kehittymään kokonaisvaltaisena jääkiekkoilijana, laitahyökkääjä julisti.

Valmentaja Sheddenin mukaan tuore vahvistus aloittaa nelosketjusta, mutta hänen varalleen on suurempiakin suunnitelmia, kunhan tämä pääsee kuntoon.

- Ehkäpä hän voisi ottaa Louhen paikan Pakaslahden ketjusta. Louhi pelaisi sitten Stapletonin kanssa. Valtonen-Pakaslahti-VandenBussche kuulostaa minusta melko mukavalta jarruketjulta, Shedden myhäili.

VandenBussche on Toronto Maple Leafsin 8. kierroksen varaus vuodelta 1992. Ensi esiintymisensä NHL:ssä hän teki New York Rangersin paidassa kaudella 1996-97.

Kauden 1999-2000 aikana VandenBussche siirtyi Chicagoon, jossa hän onnistui seuraavien vuosien aikana vakiinnuttamaan paikkansa maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Tehopisteet kuitenkin välttelivät vähäisestä peliajasta ja suurista jäähymääristä tunnetuksi tullutta VandenBusschea.

Viime kauden VandenBussche pelasi niskavamman vuoksi Pittsburgh Penguinsissa vain 20 ottelua. Niissä hän saalisti yhden maalin ja 42 jäähyminuuttia. Laiturin yhden kauden piste-ennätys NHL:ssä on 2+5=7 tehopistettä kaudelta 2000-01. Samalla kaudella syntyi myös jäähyennätys 146 minuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle