Pasi Määttänen palaamassa huipputasolleen

LIIGA / Haastattelu
Ilveksen hyökkääjä Pasi Määttänen, 35, on palaamassa sairasteluansa edeltäneelle huipputasolle. Jatkoaika jututti pelaajaa torstaisen HPK-ottelun alla.

Tampereen Ilves on ollut kovassa vedossa viime aikoina. Pistepussi on karttunut kahdeksassa perättäisessä ottelussa ja joukkueen voittoputki yltää neljään peliin. Kokeneen hyökkääjän Pasi Määttäsen mukaan joukkueessa onkin hyvä henki päällä.

- Kopissa tuntuu tietysti hyvältä tällä hetkellä, kun pisteitä on tullut kasattua viime aikoina yhteen. Tämä tuo itsevarmuutta itselle ja varmuutta koko joukkueen otteisiin.

Seuraavassa ottelussaan Ilves kohtaa torstaina HPK:n, jonka kaatoi vieraskentällä edellisessä ottelussaan 4-2.

- Varmasti tulee tiukka matsi. Heillä on ollut hieman vaikeampaa ja varmasti tulevat kynsin hampain taistelemaan pisteistä, ”Mätsky” arvioi.

- Me uskomme omiin kykyihimme ja vastaamme heidän draiviinsa. Kaikki pelit ovat vaikeita tässä sarjassa ja miltään jengiltä ei pisteitä oteta ilman täyttä työtä.

HPK-ottelun jälkeen Ilveksellä alkaa vaativa otteluruuhka. Joukkue pelaa kuusi ottelua vain yhdessätoista päivässä. Määttästä peliruuhka ei kuitenkaan hirvitä.

- Ei taida ihan olla oikea sana tuo hirvittäminen. Aika hassu tuo ohjelma kuitenkin kieltämättä on. Nyt olemme pelanneet kahden ottelun viikkoja ja pian pelataan neljä kertaa viikossa.

- Ravinto ja palauttelu ovat ruuhkassa tärkeitä. Varsinainen harjoittelu jää vähille. Sitä vaan koetetaan saada kroppaa aina auki. Tällainen otteluruuhka on kuitenkin myös mahdollisuus. Jos siitä suoriutuu hyvin, niin voi kasata nopeasti pisteitä.

Parantamisen varaa löytyy

Pasi Määttänen on ollut alkukaudesta Ilveksen toiseksi tehokkain pelaaja. Viidessätoista ottelussa hän on kerännyt tehopisteet 5+5. Tasaisen vauhdin taulukolla mennen kauden lukemat 14+13 menevät rikki kirkkaasti.

- Olen ollut tyytyväinen otteisiini ja toisaalta en ole. Ei ihan penkin alle ole mennyt, mutta enemmänkin minulla on annettavaa. Parannettavaa on vielä paljon.

- Hyvillä mielillä olen kuitenkin. Vaikka ketjukaverit ja pelipaikka ovat vaihdelleet paljon, niin ei sen saa antaa vaikuttaa esityksiin.

Määttänen on kuulunut Sakari Pietilän luottomiehiin jäällä ja peliaikaa on tullut keskimäärin peräti 19 minuuttia ja 26 sekuntia ottelua kohden. Määttänen on pelannut sekä yli- että alivoimaakin.

- Tärkeintähän on se, että saa pelata. Välillä peluuttamisen rytmitys ollut aika kovaakin. En kuitenkaan valita. Sehän on jääkiekkoilijan unelma, kun pääsee pelaamaan paljon.

Yksi tärkeä tekijä Määttäsen nousulle takaisin parrasvaloihin on ollut terveenä pelaaminen ja harjoittelu. Reumasairaus vei useamman pelivuoden enemmän tai vähemmän kokonaan ja menneeseen kauteen lähtöasetelmat eivät olleet millään lailla parhaat.

- Viime kausi oli aika lailla arvoitus itsellekin. En ollut kolmeen vuoteen pelannut täysipainoisesti ja pidempiäkin taukoja peleistä mahtui siihen väliin. Se kausi meni kuitenkin varsin positiivisesti.

- Onnistunut paluu antoi entistäkin enemmän intoa tälle kaudelle. Nyt minulla on pyrkimys samalle tasolle kuin millä olin ennen sairastelua. Olen hyvässä kunnossa ja fysiikka tuntuu hyvälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle