Rob Hisey palaa Poriin

LIIGA / Uutinen
Toissa kaudella patapaidassa ihastuttanut kanadalaishyökkääjä Rob Hisey palaa Porin Ässiin. Ässät ja Hisey julkistivat miehen yksivuotisen sopimuksen.

Ässien hopeakaudella 2005-2006 Hisey pelasi yhteensä 60 runkosarja- ja pudotuspeliottelua, joissa hän teki kuusitoista maalia ja syötti viisitoista. Jäähyminuutteja kertyi 141.

Viime kaudella Hisey, joka täyttää alkavalla kaudella 23 vuotta, pelasi Saksan liigassa. Hannover Scorpionseja edustanut kanadalaissentteri viimeisteli 51 ottelussa 29 tehopistettä.

- Viime yön pikkutunneilla saimme sopimuksen viimeisteltyä valmiiksi, alustavia neuvotteluja oli käyty jo huomattavasti aiemmin, kertoo Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki.

Taitavana kiekonkäsittelijänä tunnettu Hisey tuo lisävaihtoehtoja ja monipuolisuutta Ässien hyökkäyspeliin.

- Taisteleva terrieri ja taitomies. Jäädään odottelemaan onko mies keksinyt tässä välissä uusia kikkoja, Hirsimäki naurahtaa viitaten Hiseyn kuuluisaan ilmaveiviin.

Vasemmalta laukova Hisey vahvistaa ensisijaisesti joukkueen sentteriosastoa, mutta mies pystyy pelaamaan myös laitahyökkääjän paikalla.

- Valmentajan kannalta käsillä on nyt positiivinen ongelma, kun tunkua sentteriosastolle on paljon. Toisaalta olisi hieno kasata Kivenmäki, Tähtinen ja Hisey samaan kenttään, mutta valitettavasti käytössä on vain yksi kiekko, Ässien päävalmentaja Jari Härkälä veistelee.
Rob Hiseyn sopimus Ässien kanssa on yksivuotinen, ja hän liittyy joukkueen vahvuuteen elokuun puolivälin tienoilla.

- Tarkoitus olisi, että ennen Pajulahden leiriä mies olisi joukkueen mukana, Hirsimäki sanoo.

Tällä hetkellä Ässät hakee rivistöönsä ensisijaisesti laituria, mutta puolustajakin voi tulla kysymykseen, jos Hirsimäen sanoin pelaajan nimi on oikea (Nickerson).

- Eihän me voida kieltäytyäkään, jos kyseistä pelimiestä tarjotaan. Muuten tilanne ei ole niin sanotusti päällä pelaajahankinnoissa, mutta ei ole poissuljettuakaan, että joku vielä ennen kauden alkua tulisi. Meillä on nyt tryoutit laskien kolme ulkomaalaispaikkaa käytetty, toisaalta ei ole mahdotonta että uusi tulokas olisi kotimainenkin, Hirsimäki kertoo tuttuun tapaan arvoituksellisesti pelaajatilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle