Eepin ennätyksen uhkaajat

LIIGA / Artikkeli
Erik Hämäläisen pelimäärä, tänään 1000 SM-liigan runkosarjapeliä, on valtava määrä. Nykyisellä 56 ottelun tahdillakin sen saavuttaminen kestäisi liki 18 täyttä kautta, ja kun Erik Hämäläinen aloitti uransa liigassa kaudella 1982-83, pelejä pelattiin vain 36. On helppo sanoa, että kukaan ei enää vastaavaan 1000 ottelun rajapyykkiin yllä, mutta onko asia sittenkään niin?

Puolitoista vuotta sitten, kun Eepi kukitettiin 900. pelinsä kunniaksi Helsingissä, kommentit olivat sen suuntaisia, että "kukaan ei Eepin jälkeen yllä 900. peliin".

Esimerkiksi Bluesin Arto Laatikainen on vasta 27-vuotias ja pelaa jo 10. kauttaan liigassa. Hänellekin on pelattuja pelejä kertynyt jo 526. Laatikaisen liigaura katkeaa väistämättä ainakin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi, kun hän jatkaa uraansa Eliserienissä, mutta mikäli aika Ruotsissa jää vain kahden kauden mittaiseksi, Laatikaisella on mahdollisuus rikkoa Hämäläisen ennätys tai ainakin ylittää tuon tuhannen pelin raja. Onhan Hämäläinenkin pelannut urallaan neljä kautta ulkomailla ja lisäksi Lukon edustusjoukkueessa yhden kauden 1. divisioonassa.

Tapparan veteraanisentteri Janne Ojanen on pitkälti samasta puusta veistetty kuin Hämäläinenkin. Peliään koko ajan parantava Janne pelaa jääkiekkoa järjen kanssa kuten Eepikin, eikä hänkään ole urallaan kärsinyt vakavista loukkaantumisista. Tällä kaudella Ojanen ylitti runkosarjassa 800 peliä ja nyt mittarissa on lukema 832. Mikäli Ojanen jatkaa samaa tahtia kuin tähänkin saakka, Eepin tavoittaminen on hyvinkin mahdollista.

Porin Ässien Pasi Peltonen puolestaan on seitsemän vuotta Hämäläistä nuorempi ja hän on pelannut jo 767 peliä liigassa. Koko uransa patapaitaa kantanut Peltonen on myös vahva ehdokas rikkomaan aikanaan 1000 pelin rajan, sillä Peltosta tuskin edes ulkomaan kaukalot kiinnostavat.

Näistä kolmesta pelaajasta uskoisin ainakin yhden pääsevän pelien määrässä Hämäläisen kanssa omalle tuhatluvulleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle