Vanhalle Pikkaraiselle sopii Tapparan tyyli

LIIGA / Haastattelu
Kimmo Pikkarainen siirtyi viimeisenä mahdollisena siirtopäivänä Bluesista Tapparaan. Veteraanipuolustaja nauttii oransseista housuista huolimatta olostaan Tampereella ja pitää Tapparan pelitavasta.

Andre Benoit ja Teemu Aalto olivat runkosarjassa Tapparan parhaita puolustajia. Pudotuspeleissä molemmat ovat hiipuneet lähes näkymättömiin. Aalto on täysin ilman tehopisteitä ja Benoit sai avauspisteensä tehtyään JYPiä vastaan Tapparan neljännen osuman tyhjään maaliin.

Samaan aikaan melko vaatimattomasti runkosarjan lopussa pelannut puolustajapari Kimmo Pikkarainen ja Anssi Salmela on noussut esiin. Salmela on ottanut Tapparan peräpäässä johtajan roolin, mutta erityisesti tasoaan on nostanut Pikkarainen.

Kokenut puolustaja on pudotuspeleissä ollut kuin itse varmuus. Kaikissa kolmessa ottelussa luotettavaa peruspelaamista ja myös kiitettävästi tehoja.

– Aalto ja Benoit hoitaa hommansa kyllä paremmin. Meidän täytyy parantaa erityisesti puolustuspelaamista, Pikkarainen toppuuttelee kehujia.

– Tehot on vähän tuuristakin kiinni. Me pelataan paljon Lehterän ja Enlundin kaltaisten taitureiden takana, siinä tulee väkisinkin tehoja. Joukkueena tässä mennään, ja kun se toimii, joukkue nostaa esiin yksilöitä.

Oranssit housut

Helsinkiläislähtöinen 31-vuotias Pikkarainen on edustanut urallaan pääasiassa pääkaupunkiseudun joukkueita. Sekaan mahtuvat visiitit Kuopioon, Lahteen ja Jyväskylään, mutta Tampereella hän on ensimmäistä kertaa.

– Olen viihtynyt tosi hyvin. Joukkueessa on hyvä fiilis ja kaupunki on kiva. Porkkanapöksyistä on tullut kuittia, lähinnä vanhoilta pelikavereilta, naureskelee Pikkarainen.

Hän ehti pelata Bluesissa puolitoista kautta, kunnes siirtyi tammikuun viimeisenä päivänä Tapparaan. Kausi alkoi Petri Matikaisen komennuksessa ja päättyy Rauli Uraman johdolla. Molemmat valmentajat ovat nuoria päävalmentajia, joille yleisesti povataan ruusuista tulevaisuutta.

– Tapparan pelitapa sopii minulle paremmin. Näin vanhemmiten sitä on tullut jotenkin hitaaksi. Bluesissa piti koko ajan kääntää peliä mahdollisimman nopeasti, täällä on enemmän aikaa miettiä seuraavaa siirtoa ja mennään usein paljon yksinkertaisemmin.

”Laaksonen on nyt varmaan kuningas Jyväskylässä”

Puolivälieräsarjan jokaisessa ottelussa Tapparalle on tullut myös mustia hetkiä, joissa JYP on päässyt pyörittämään peliään Tapparan päässä pitkiä toveja.

– Kulmissa saa aina pyöriä. Samanlaisia myllyjä mekin saadaan aikaiseksi, mutta JYPin puolustus on erittäin tiivis. Erityisen tiivis se on alivoimalla. Neliö on tosi tiivis ja passiivinen, ne luottaa siihen, että pystyvät peittämään vetoja. Se on hyvä vain meille, saadaan rauhassa hieroa ja hakea tilanteita, Pikkarainen arvioi.

Kolmannen ottelun voitollaan Tappara johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Seuraava peli on luvassa tiistaina Jyväskylässä. Tapparalle kyse on erittäin tärkeästä pelistä, voitto siitä ottelusta toisi ratkaisun avaimet keskiviikoksi Tampereelle.

JYPiä vastaan Tapparan ongelma on ollut erityisesti ensimmäinen erä. Jyväskyläläisjoukkue on jokaisessa ottelussa johtanut avauserän jälkeen, vaikka asiaa on tamperelaisjoukkueen keskuudessa teroitettu paljon.

– JYP panostaa pelin alusta asti kovaan luisteluun. Meidän pitäisi vaan olla kylmiä ja pelata rauhallisesti, purkkaa kiekkoa pois alueelta ja malttaa odottaa omaa mahdollisuutta.

– Pikkuhiljaa edetään ja luotetaan omaan tekemiseen. Pienistä asioista eteenpäin, rännit kiinni ja siitä eteenpäin. Ihan sama vaikka peli olisi 0-0 vielä kolmannessa erässä.

Tuomaritoiminnasta Pikkaraisella on toive. Linjan pitäisi olla sellainen, kun se oli ensimmäisessä ottelussa.

– Avauspelissä oli hyvä linja. Kulmissa sai pelata tosissaan. Siellä väännettiin ja pelattiin pikkusikaa, puolin ja toisin. Ja niin se pitää ollakin, se kuuluu pudotuspeleihin. Keskialueella tiukka linja, erityisesti takaa tulevat koukut pois, ohjeistaa konkaripuolustaja.

– Jyväskylässä oli ihan katastrofi. Tom Laaksonen on liigan kovin kotituomari, se oli varmaan merkannut meille neljä jäähyä jo ennen ensivihellystä. Teemu Salminen ei viheltänyt mitään. Se on varmaan nyt ihan kuningas Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle