Aarniolle uran toinen pudotuspeliosuma

LIIGA / Haastattelu
Kärppien hyökkääjä Antti Aarnio ei yleensä komeile pistetilastoissa, sillä mies tunnetaan lähinnä kovista taklauksistaan. Ensimmäisessä välierässä voittomaali merkittiin kuitenkin juuri Aarnion nimiin.

Aarnio on urallaan pelannut melkein 70 pudotuspeliottelua, mutta maanantai-illan osuma oli miehen uran toinen play off-osuma. Edellinen syntyi keväällä 2004 HIFK:ta vastaan. Mies oli osumasta luonnollisesti tyytyväinen, mutta korosti nelosketjunsa roolia.

- Omia tehoja tärkeämpää on, että kentälle kirjattiin plus kaksi., Aarnio muistutti.

Oululaisjoukkueen neloskentässä pelasivat maanantaina Aarnion ohella Mikko Alikoski ja sentterin paikalle istutettu Tomi Mustonen. Uusi kokoonpano ei miesten menoa hidastanut.

- Emme ole ennen pelanneet tällä kokoonpanolla. Alikosken kanssa olemme usein olleet laituriparina, mutta sentterinä on ollut joku muu. Aamulla selvisi tämä kokoonpano, kun influenssa jylläsi miehissä.

- Kun pystyisimme pysymään hyökkäyspäässä, niin homma helpottuisi.

Neloskentän tehtävä on usein häiritä vastustajan peliä ja tuoda omaan pelaamiseen energiaa.

- Välillä saimme hyvää painetta, välillä emme. Jäähyt rikkoivat peliä. Pitäisi pysyä pois boxista, niin saisimme hyvää rummutusta päälle.

Voitto-osuma Aarnion nimiin

Kärppähyökkääjän osuma oli lopulta ottelun voittomaali. Aarnio rynnisti tilanteessa kulmasta maalia kohti ja piti lavan jäässä. Lopulta Jukka-Pekka Laamasen veto napsahti lapaan ja jatkoi matkaansa ohi Tappara-vahti Mika Lehdon.

- En nähnyt koko laukausta. Menin vain maalia kohti, veto sattui sitten mailaan.

Ensimmäisessä ottelun avauserässä oli menoa ja meininkiä, mutta vähitellen syke väheni ja Kärpät siirtyi puolustuskannalle.

- Alussa oli hyvä tempo, lopussa sitten jo säästeltiin, mutta puolustettiin hyvin. Avauserässä peli poukkoili ja pelissä oli hyvä syke. Erä oli hyvä, yleisökin oli mukana. Sen jälkeen oli sitten hiljaisempaa. Syke ei kestänyt 60 minuuttia.

Sekä Tapparan Lehto että Kärppien Tuomas Tarkki pomputtelivat kiekkoja eteensä koko ottelun ajan. Aarnio ei halunnut kuitenkaan analysoida maalivahtien peliä sen suuremmin.

- Molemmilla pomppi jonkin verran, mutta semmoista se joskus on.

» Lähetä palautetta toimitukselle