Aaltonen puhkaisi kiikarinsa

LIIGA / Artikkeli
Kärppien vikkelän laitahyökkääjän Juhamatti Aaltosen pudotuspelisaldo näytti tehoja 0+0 ennen keskiviikon toista taistoa Tapparaa vastaan, vaikka Aaltonen oli Ilves-sarjassa kilistellyt tolppiakin urakalla. Nuori taituri rikkoi maalisarakkeensa kuparisen parhaaseen mahdolliseen paikkaan, kun Aaltonen toi toisen erän alussa Kärpät tasoihin.

- Tiukka, kova peli - kuten ensimmäinenkin. Ekassa erässä oli meillä vähän huonoa tuuria, sitten toisessa erässä ehkä pomppasi meillekin. Erän alun maalit olivat tärkeitä, Aaltonen kertasi Kärppien suoritusta.

Kärppien kirin toisessa erässä Aaltonen aloitti Tapparan maalivahdin Mika Lehdon kustannuksella ja avustuksella. Aaltonen lähti nousemaan kohti Lehdon vartioimaa maalia ja yllättäen napauttikin rannelaukauksen etunurkasta Tappara-vahdin suojusten kautta sisään, kun Lehto lähti jo ennakoimaan maalin taakse suuntautuvaa syöttöä.

- Tietenkin onnistuminen antaa aina lisää itseluottamusta. Aina sitä vähän tuskastuu, kun maaleja ei paikoista tule. Paikkoja oli tässäkin pelissä useampi, mutta hyvä että edes yksi meni sisään, Aaltonen kertasi apinan harteilta tiputtanutta maaliaan.

Jo Ilvestä vastaan Aaltonen olisi pelkästään Hakametsän otteluissa voinut tehoilla roppakaupalla maaleja, mutta taiturimaisen hyökkääjän kohdalle tuntui sattuvan ottelusarjan epäonnisimman pelaajan rooli. Aaltosen kudit kilisivät maalitolpissa tai sitten maalivahti Tero Leinonen venytti ihmetorjuntoja juuri Aaltosen yritysten kohdalla.

- Kyllä tässä on ollut paljon paikkoja, eikä ole oikein kiekko pomppinut. Nyt pelataan kuitenkin pudotuspelejä, niin ne omat tehot eivät enää paina niin vaakakupissa. Kunhan yrittää vain hoitaa sen oman hommansa, ja kun on kuitenkin paikkoja, ei tarvitse olla niin hirveän huolissaan.

Vaikka keskiviikon 1-1-tasoitusmaali olikin Aaltosen pudotuspelien ensimmäinen tehopiste, on hyökkääjästä ollut Kärpille paljon hyötyä. Laituri on jaksanut puolustaa, taklata, painia kulmissa ja karvata aktiivisesti - asioita, joihin Aaltosen ei normaalisti ole välttämättä nähty keskittyvän samalla hartaudella.

Jos taas Aaltosen maalisaldon aukeaminen nostaa miehen pelivireen hyökkäyspäässä totutulle tasolle, saa Kärpät Tapparaa vastaan kenties uuden ratkaisupelaajan. Kärppien laajasta reservistä kertookin, että Aaltosen tehojen puuttuminen ei ole menoa hillinnyt mitenkään, ja hyökkääjän mahdolliset maalit jatkossa tuovat yhden lisäaseen oululaisten arsenaaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle